Kevin Spacey: Tožilci preiskujejo nove obtožbe spolnih napadov

U.P.
23.08.2018 10:27

Holivudsko zvezdo so obtožili številnih spolnih napadov in neprimernega vedenja.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
epa06958711 (FILE) - US actor Kevin Spacey watches a match during the Aegon Tennis Championships at the Queen's Club in London, Britain, 12 June 2013 (reissued 19 August 2018). The film 'Billionaires Boys Club' opened in US cinemas on 19 August 2018 with a desastrous result of 126 US dollars at the box office. The film was Kevin Spacey's last before he fell from grace over sexualt assault allegations. EPA/ANDY RAIN *** Local Caption *** 53864370
Andy Rain

Primer novega spolnega napada, v katerega je vpleten igralec Kevin Spacey trenutno preiskujejo v Los Angelesu, pojasnjujejo tožilci. Letos so že preiskovali primer iz leta 1992, v katerega je prav tako vpleten Spacey. Več kot 30 moških je Spaceya obtožilo neprimernega spolnega vedenja, med njimi tudi Anthony Rapp, ki je Spaceya obtožil spolnih dejanj, ko je bil sam star komaj 14 let. Rapp je dejanja razkril, ko so mu pogum ulile ženske, ki so spregovorile o mnogih zlorabah v zabavni industriji. Rapp se je tako pridružil znanemu gibanju #MeToo, v katerem je na tisoče moških in žensk pregovorilo o spolnih zlorabah na delovnih mestih. 

Zlorabe tudi v Londonu

Spaceya je neprimernega vedenja obdolžilo še 20 ljudi iz londonskega The Old Vic gledališča, kjer je med leti 1995 in 2013 deloval kot umetniški direktor. Oskarjevega nagrajenca tako v šestih primerih preiskuje Scotland Yard.
Igralec se je Rappu lani javno opravičil in dejal,  da mu je žal za njegovo neprimerno vedenje pod vplivom alkohola, nato pa je priznal še, da je gej. Spaceyju so odvzeli tudi vlogo v priljubljeni Netflixovi seriji Hiša kart.Trenutno nastaja zadnja, šesta sezona. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta