Ljudje jih med sprehodom ustavljajo: Kakšno je danes življenje para iz Celja, ki se je januarja razveselil četverčkov?

A.L.
07.09.2024 10:42

Življenje se je zakoncema Petrović januarja obrnilo na glavo.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Matej, Luka, Marko in Jovan takoj po rojstvu.
X/ukc Lju

Januarja smo poročali o četverčkih, ki so se rodili v ljubljanski porodnišnici. Fantki Matej, Luka, Marko in Jovan, ki so ob rojstvu tehtali od kilograma do kilograma in pol, so na svet prišli s carskim rezom v 31. tednu nosečnosti. Šlo je za spontano zanositev, kar je še toliko bolj redko, so takrat povedali v porodnišnici. Nazadnje so se četverčki v Ljubljani rodili leta 2015.

Letošnji četverčki so pravzaprav celjski. Starša Nemanja in Milana imata tudi šestletnega sina Konstantina, družina, ki prihaja sicer iz Banjaluke, pa živi v Celju. 

Življenje se jim je obrnilo na glavo

O tem, kakšno je njihovo življenje danes, se je razpisal hrvaški portal Dnevnik.hr, o njih so posneli tudi televizijski prispevek.

Življenje se je zakoncema Petrović januarja obrnilo na glavo. Kot piše portal, so morali avtomobil zamenjati s kombijem, brez pomoči babice pa bi bilo mnogo težje. V veliko pomoč je tudi prvorojenec, ki je do bratov dober in prijazen. Da četverčke sorodniki in prijatelji ločijo, ti na rokah nosijo barvne zapestnice, piše Dnevnik.hr. 

Danes se je družina že navadila na nov ritem, težje je bilo med nosečnostjo. Par je pričakoval enega otroka, dobila sta štiri. Na prvem pregledu so zdravniki Milani povedali, da pod srcem nosi dvojčka, kar je bil velik šok. Še preden sta se uspela navaditi na to novico, sta izvedela, da je noseča s trojčki. Na naslednjem pregledu je sledilo še večje presenečenje, pod srcem je nosila kar štiri dečke. 

Osem mesecev po rojstvu so četverčki zdravi in živahni fantje. Družina se vsak dan sooča z novimi izzivi, eden takšnih so sprehodi. Kljub temu se je družina novega ritma navadila, oče Nemanja se je pred kratkim znova vrnil v službo. Dojenčki tudi že pridno spijo. Trije enojajčni bratje v eni posteljici, Jovan pa posebej, da ne bi motil ostalih treh, ker se zbuja pred njimi.

Veliko pogledov so deležni tudi, ko se z dvema vozičkoma, namenjenima dvojčkom, odpravijo na sprehod po celjskih ulicah. Marsikdo jih celo ustavi in jim nameni kakšno spodbudno besedo, še piše Dnevnik.hr.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta