Majhen in diskreten Dexcom G7 kmalu za vse tipe diabetesa tudi pri nas

Oglasno sporočilo Oglasno sporočilo
20.09.2024 09:49

Z Dexcomom G7, sistemom za neprekinjeno spremljanje glukoze, boste lažje in bolje obvladovali svojo sladkorno bolezen, tako bodo vaši dnevi in noči še bolj neobremenjeni.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Arhiv Naričnika

288 nebolečih odčitkov na dan

Življenje oseb s sladkorno boleznijo je precej bolj enostavno in prijetno, odkar je na voljo neprekinjeno spremljanje glukoze v realnem času (CGM), ki s senzorjem sproti meri raven glukoze v podkožju. Meritve so pogostejše ter brez neprijetnega zbadanja v prstno blazinico, nepotrebnega kalibriranja in skeniranja. Sistem vsakih pet minut pošlje odčitek senzorja na združljiv pametni telefon, pametno uro ali sprejemnik, kar pomeni 288 meritev v enem samem dnevu, ki jih lahko podelite z do desetimi sorodniki. Bolj ko so vaši odčitki natančni, jasnejšo sliko dobite o tem, kaj se dogaja v vašem telesu in kako vaše vsakodnevne navade vplivajo na raven glukoze. Vstavljanje tankega nemotečega in vodoodpornega senzorja je povsem preprosto. Sistem Dexcom G7 je bil odobren za osebe, stare dve leti in več, od decembra bo v Sloveniji na voljo tudi za osebe s sladkorno boleznijo tipa 2, ki imajo indikacijo za predpisovanje.

Dexcom G7
Arhiv Naročnika

Nižji HbA1c in dalj časa v ciljnem območju

Dexcom G7 je zelo natančen, zmogljiv in preprost za uporabo, prepozna potencialno nevarne dogodke hipoglikemije ali hiperglikemije, še preden se ti pojavijo. V veliko pomoč je lahko pri načrtovanju obrokov, vadbe in odmerjanju inzulina, klinično dokazano zniža glikirani hemoglobin oziroma vrednost HbA1c in zmanjša možnost za nastanek hipoglikemije. Zaradi samodejnega merjenja glukoze in vgrajene opozorilne funkcije vam ni treba nastavljati alarma, z enim samim pogledom na prikazovalnik pametne naprave pa lahko preverite, kam in kako hitro se giblje raven glukoze, da lahko ustrezno ukrepate. Videli boste svoje rezultate v zadnjih treh, sedmih, 14, 30 ali 90 dneh (rdeča, rumena, zelena). Opozorila sistema Dexcom G7 vam bodo pomagala ostati v želenem ciljnem območju in preprečiti previsoke ali prenizke ravni glukoze. Izbirate lahko med devetimi zvoki in prilagodite intenzivnost opozoril, ki vas bodo opomnila, da je vrednost glukoze visoka (prvo opozorilo »Visoka vrednost«), 20 minut pred dogodkom pa, da se bo raven glukoze hitro približala 3,1 milimola na liter (»Nujno opozorilo«). Nova možnost tako imenovanega tihega načina pa vam omogoča, da preprosto utišate vsa opozorila za do šest ur, da se senzor še bolje prilagodi vašemu življenjskemu slogu.

Arhiv Naričnika

Dexcom G7 vsebuje vse funkcije, ki jih ima Dexcom G6, poleg tega pa še:

  • za 60 odstotkov manjši senzor, ki je še bolj enostaven in pregleden,
  • senzor in oddajnik v eni napravi,
  • ogreje se že v 30 minutah, kar je najhitreje med vsemi CGM,
  • dodatni 12-urni tolerančni čas ob koncu seje senzorja,
  • izboljšane nastavitve opozoril s prilagodljivimi toni in glasnostjo, tudi možnost tako imenovanega tihega načina za večjo diskretnost.
Dexcom G7
Arhiv Naričnika

Na novi spletni strani Dexcom si lahko ogledate edukacijske videovsebine, sinhronizirane v slovenski jezik. Edukacijska vsebina je namenjena osebam s sladkorno boleznijo, zdravstvenemu osebju in farmacevtom.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.