Moški razočarani: Nič več Playboyevih nagic na tem družbenem omrežju

Gregor Grosman Gregor Grosman
30.03.2018 09:00

Kreativni direktor družbe Hefnerjev sin Cooper: "Playboy se umika s Facebooka."

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Cooper Hefner v družbi Playboyjevih zajčic.
Profimedia

"Facebookove smernice za vsebino in poslovna politika družbe je še vedno v nasprotju z našimi vrednotami," je v tvitu zapisal sin ustanovitelja revije za moške Cooper Hefner. Zato se Playboy umika z družbenega omrežja Facebook in se s tem dejanjem pridružuje gibanju #DeleteFacebook. Pred nekaj dnevi je račune svojih družb Tesla in SpaceX pobrisal tudi Elon Musk.
{twitter}https://twitter.com/cooperhefner/status/978855974923591682{/twitter}
Cooper še dodaja, da so se v preteklosti trudili z vodstvom Facebooka najti skupno pot, a delovanje družbenega omrežja po mnenju Playboya ostaja spolno represivno. Podjetje pa je po zadnji aferi zaskrbljeno tudi nad tem, kako Facebook skrbi za uporabnike in predvsem njihove podatke. "Nedavno vmešavanje v volitve v ZDA kaže na še eno skrb, ki jo imamo - kako ravnati s podatki uporabnikov, preko 25 milijonov jih je ljubiteljev Playboya. To nam jasno kaže, da moramo zapustiti platformo."
Spletna stran revije Playboy ima po pisanju hollywoodreporter.com okoli štiri milijone obiskovalcev, veliko jih je na stran preusmeril prav Facebook. Leta 2014 se je Playboy uklonil standardom Facebooka in uvedel politiko "brez golote" in od tedaj je večino prometa njihove spletne strani ustvaril Facebook. Leta 2017, ko je Cooper Hefner prevzel posle kreativnega direktorja, pa je ponovno uvedel goloto.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta