Motorne žage so vihtele tudi ženske

A. G., J. Ž.
09.07.2018 10:05
Lastniki gozdov so se v Lipi pomerili na 20. pomurskem izbornem sekaškem tekmovanju. Zapele so motorne žage, tekmovalci so z motornimi žagami pokazali, kako spretni so pri žaganju v gozdu.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
20. sekaško tekmovanje v Lipi.
Jože Žerdin
Zavod za gozdove Slovenije, Območna enota Murska Sobota je v Lipi pri Beltincih pripravil 20. pomursko izbirno sekaško tekmovanje lastnikov gozdov, ki so se pomerili v petih disciplinah. Pred tekmovanjem so zbrane tekmovalce iz levega in desnega brega reke Mure nagovorili direktor Zavoda za gozdove Slovenije, Območna enota Murska Sobota Štefan Kovač, župan občine Beltinci Milan Kerman in predsednik KS Lipa Jože Ferečak, ki so tekmovalcem zaželeli čim boljše rezultate.
20. sekaško tekmovanje v Lipi.
Jože Žerdin

Tekmovali v več disciplinah

Tekmovanje je potekalo v različnih disciplinah. Po preizkusu znanja iz področja varstva in zdravja pri delu so se tekmovalci pomerili v kombiniranem rezu debla, preciznem rezu na podlagi, zaseku in podžagovanju, kleščenju ter podiranju droga na balon. Delo tekmovalcev so ocenjevali murskosoboški strokovnjaki iz Zavoda za gozdove Slovenije. Izborno tekmovanje ima med lastniki gozdov in javnostjo velik izobraževalni in vzgojni pomen v smislu varnega dela v gozdu, saj gre za prikaz varnega in učinkovitega dela z motorno žago ter prikaz popolne sekaške opreme in osebne zaščitne opreme. Delo v gozdu namreč spada med najnevarnejša kmetijska dela.
20. sekaško tekmovanje v Lipi.
Jože Žerdin

Da bi žagali varno

Na 20. izbornem sekakšnem pomurskem tekmovanju je tokrat svoje spretnosti, veščine in znanje pri žaganju v gozdu sodelovalo 21 tekmovalcev in štiri tekmovalke, ki so se na tekmovanje prijavili preko revirskih gozdarjev. Namen tekmovanja je bil, da lastniki gozdov spoznajo, kako je potrebno varno pristopiti k žaganju dreves v gozdu z motorno žago.
Les in poligon za sekaško tekmovanje so pripravili zaposleni na Zavodu za gozdove Slovenije.
20. sekaško tekmovanje v Lipi.
Jože Žerdin

Najboljši gredo na državno tekmovanje

Ob koncu tekmovanja so najboljšim podelili  pokale in zahvale, kajti za prve tri je bila to odskočna deska na 20. državno sekaško tekmovanje lastnikov gozdov, ki bo konec avgusta v okviru sejma Agra v Gornji Radgoni.
20. sekaško tekmovanje v Lipi.
Jože Žerdin
20. sekaško tekmovanje v Lipi.
Jože Žerdin
20. sekaško tekmovanje v Lipi.
Jože Žerdin
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta