Na Ravnah na Koroškem promovirajo nekatere stare igre na prostem

25.09.2021 14:53
Obiskovalce grajskega parka na Ravnah na Koroškem te dni k različnim aktivnostim vabijo na novo urejene table Grajske gibalnice. Ta bo obiskovalce h gibanju vabila do konca oktobra, tudi s promocijo nekaterih v preteklosti priljubljenih iger na prostem. Te bodo izdali tudi v knjižici z naslovom Gremo se špilat.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Petra LESJAK TUŠEK

Občina Ravne na Koroškem in ravenska območna enota Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) s postavitvijo Grajske gibalnice obeležujeta preventivno akcijo Koroška v gibanju in evropski teden mobilnosti.

Posamezne postaje Grajske gibalnice so z različnimi gibalnimi aktivnostmi opremili partnerji iz organizacij in društev, ki vsako leto sodelujejo v preventivni akciji Koroška v gibanju.

V delu Grajske gibalnice promovirajo igre na prostem, ki so jih igrali v preteklosti, kot so fučka, gumitvist in zemljo krast. Igre so zbrali v okviru projektne skupine Ravne - zdravo mesto, ki bo v oktobru izdala tudi knjižico s starimi igrami z naslovom Gremo se špilat.

Knjižico bodo prejeli otroci, stari od tri do deset let, ki v občini Ravne na Koroškem obiskujejo vrtec ali šolo, so sporočili iz ravenske enote NIJZ.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta