Najvišja kavarna v mestu: Luft je in ni več v luftu

Barbara Bradač Barbara Bradač
30.11.2017 20:09

Čeprav je davčni dolg še neporavnan, je finančna uprava najvišji lokal v mestu danes predala njegovemu lastniku. Priljubljeni lokal na vrhu nekdanje Slavije bo ponovno odprl vrata v ponedeljek.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Lokal Luft je bil zapečaten skoraj pol meseca. 
Arhiv Večera

Najvišjemu lokalu v mestu je 15. dan po tem, ko je posegla po enem najstrožjih ukrepov, lokalu zaprla vrata in opravljanje dejavnosti prepovedala, finančna uprava danes prostore odpečatila in jih predala lastniku stavbe. Obratovanje lokala za zdaj prevzema kungoški podjetnik Renato Hlade s podjetjem Nereus, ki je lastnik enajstnadstropne stavbe nekdanjega hotela Slavija. Hlade napoveduje odprtje lokala v ponedeljek.

Vodenje lokala za zdaj prevzema kungoški podjetnik Renato Hlade. 
Sašo Bizjak

Luft nima več v najemu Lufta

Kot smo neuradno izvedeli, je finančna uprava lokal odpečatila, čeprav davčni dolg še ostaja neporavnan, saj naj bi bili dobili zagotovilo, da odslej dejavnosti v lokalu več ne bo izvajal davčni dolžnik, torej Pina Colada ali z njo povezane družbe. "Finančni upravi smo dokazali, da je najemna pogodba s podjetjem Luft prekinjena, in uredili smo tudi vse potrebno, da se lahko naše podjetje ukvarja z gostinsko dejavnostjo," pojasnjuje Renato Hlade. Pri odločitvi finančne uprave verjetno ni bil zanemarljiv podatek, da je Hlade resnost dokazoval tudi s tem, da je zaradi neplačanih najemnin že pred časom od najemojemalca poskušal dolg izterjati v postopku sodne izvršbe.

Devet zaposlenih ponovno dela

Danes dopoldne so predstavniki finančne uprave ob prisotnosti predstavnika podjetja Luft, po neuradnih podatkih Bojana Belne, tudi naredili popis opreme v lokalu. Nekaj potrošnega materiala naj bi bilo v lasti podjetja Pina Colada, blagovna znamka in ime ter oprema pa v lasti podjetja Luft, kar je zdaj najelo podjetje Nereus.

Luft Avtor
Sašo Bizjak
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta