Navzven in navznoter popolno telo

NR
04.08.2017 17:42

Delate lahko tudi najtežje vaje, vendar ne pomenijo nič, če se potem najeste nezdrave hrane

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Popolno telo ni tako videti samo navzven. Pomembno je, da je lepo videti tako navzven kot tudi navznoter, najbolj pomembno je namreč naše zdravje, ki ga naravno dosežemo v glavnem s prehrano. Objavljamo nekaj pomembnih nasvetov, povzetih po spletni strani Budifit.net.
* Svojemu telesu dajte tisto, kar potrebuje. Cilj dnevnega vnosa hranljivih snovi je zadostna količina goriva, potrebnega za opravljanje osnovnih funkcij vsakdanjega življenja. Vaše telo prav tako potrebuje hranljive snovi za okrevanje in energijo, zlasti po napornem treningu.
* Prihodnost je izjemno pomembna, enako pomembna pa je tudi sedanjost. Zakaj bi morali vse odločitve prelagati na jutri, ko lahko že danes začnemo z boljšimi navadami. In že najmanjše spremembe vas lahko pripeljejo do pomembnih rezultatov, samo začeti je treba.
* Da boste zdravi, upoštevajte formo, v kateri ste, in vaše notranje zdravje. Telovadite redno, da bi dosegli kar se da najboljše rezultate. Vsak dan se motivirajte z novimi zdravimi navadami, da bi lažje uresničili svoj cilj.
* Kar se da najbolj izkoristite svoj čas. Medtem ko se gibate, ne glejte televizije in ne berite časopisa. Namesto tega se čim bolj osredotočite, saj vam bo to omogočilo najbolj učinkovito delovanje.
* Najboljše darilo, ki si ga lahko poklonite, je potrpežljivost. Da se bo vaše telo začelo spreminjati, mu morate dati čas, da se prilagodi na nove in bolj zdrave spremembe. Ponavljanje in čas sta tisto, kar je potrebno, da se vaše telo oblikuje po vaših željah.

Uveljavljene neresnice

Ali obstaja kakšen nasvet za hujšanje, ki bi ga morali zanemariti? Seveda obstaja in takšnim nasvetom bi se bilo najbolje izogibati.
* Ne jejte po sedmi, osmi ali deveti uri zvečer. Ta nasvet je popolna neumnost in sploh ne drži. Če redno jeste zdrave obroke, ni pomembno, ali je to ob sedmih ali desetih zvečer. Vaš organizem se navaja na spremembe, ki jih uvajate, tako da lahko pred spanjem mirno pojeste kaj lahkega in zdravega.
* Ne jejte vmesnih obrokov. Mnogi ljudi štejejo med vmesne obroke nezdrave prigrizke. Vmesni obroki so enako pomembni kot večji obroki, saj vam pomagajo ohranjati energijo in vas vsaj malo nasitijo do prihodnjega večjega obroka. Hranljivi vmesni obroki, ki vključujejo sadje ali polnovredne žitarice, vam lahko pomagajo ohranjati telesno kondicijo.
* Mastne jedi povzročajo debelost. Drži, da mastna hrana najbolj redi, v omejenih količinah pa ne bo pustila nobenih negativnih posledic na vaše telo. Iskreno povedano, tudi zaradi preveč ogljikovih hidratov ali sladkorja se redite, vendar to ne pomeni, da jih morate prenehati uživati.
* Če želite shujšati, jejte samo solato. Popolna laž! Hujšanje vključuje vse vrste živil, a v omejenih količinah. Z nobenim živilom ne gre pretiravati, vse pa je treba jesti. Da boste dosegli najboljše rezultate, kolikor je mogoče, svoje obroke načrtujte. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta