Nova vodja ljubljanskega tožilstva je Katarina Bergant

STA
23.02.2018 14:40

Okrožno državno tožilstvo v Ljubljani je največje tožilstvo v državi, na katerem dela 47 državnih tožilcev in 18 višjih pravosodnih svetovalcev.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Andrej Petelinšek

Državnotožilski svet je za vodjo Okrožnega državnega tožilstva v Ljubljani imenoval Katarino Bergant, ki je za STA potrdila, da je že prevzela vodenje tožilstva. Bergantova je nasledila Tamaro Gregorčič, ki je po devetih letih vodenja največjega tožilstva v državi lani odstopila s te funkcije.
Vodjo okrožnega državnega tožilstva imenuje Državnotožilski svet na obrazložen predlog ministra za pravosodje po predhodnem mnenju generalnega državnega tožilca, in sicer za dobo šestih let z možnostjo ponovnega imenovanja.
Gregorčičeva je odstopno izjavo z mesta vodje ljubljanskega okrožnega tožilstva podala v začetku avgusta, neuradno tudi zaradi negativne ocene, ki ji jo je podal Državnotožilski svet. Da namerava odstopiti, naj bi sicer v preteklosti svojim sodelavcem že napovedovala.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta