Po 22 letih končno vemo, kdo je ubil Tupac Shakurja

D.Ži
06.07.2018 12:04

Velik preobrat v dobri dve desetletji trajajoči preiskavi umora legendarnega reperskega zvezdnika, ki je dočakal le 25 let.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Botupac Shakur končno dočakal svoj mir?
Profimedia

Skrivnost se razpleta. Odkar so leta 1996 ustrelili reperskega zvezdnika Tupaca Shakurja, se je okoli njegove smrti pojavilo nešteto teorij zarote, primer je preiskovalo tudi nekaj amaterskih detektivov, ki so nato v medijski prostor lansirali senzacionalistične zgodbe tipa "Zato je v resnici umrl Tupac". A v resnici smo vselej vedeli zelo malo.
Vedeli pa smo, da so Tupaca ustrelili 7. septembra 1996 pred Clubom 662 v Las Vegasu, ko se je nahajal v avtu šefa založbe Death Row Records Sugea Knighta. Urgentno so ga prepeljali v bolnišnico, a je tam šest dni kasneje poškodbam podlegel. Dočakal je le 25 let. 
Osumljencev je bilo veliko, uradna verzija dogajanja pa pravi, da ga je ustrelil Orlando Anderson, po pretepu v MGM Grandu, kjer so Tupac in njegova druščina naleteli na Andersona, pripadnika tolpe Crips, in z njim obračunali zaradi ropa enega od članov ekipe Death Row nekaj mesecev prej.  Dogajanje so zabeležile tudi varnostne kamere. Zdaj so se pojavile nove informacije, ki osvetljujejo dogajanje tistega večera. 
{embed_youtube}https://youtu.be/vY3Y6m16J-I{/embed_youtube}
Nekdanji gangster Keefe D je priznal, da je sodeloval pri umoru legendarnega reperja, do priznanja pa je prišlo med snemanjem Netflixove serije "Nerešeno, umora Tupaca in Biggieja".
Skozi leta se je govorilo, da bi v umor lahko bila vpletena Tupacova velika konkurenta Notorious B.I.G in Puff Daddy, splošno sprejeta teorija pa je, da je streljanje bilo posledica obračuna losangeleških tolp. Keefe D pa zdaj trdi, da je njegov nečak Orlando "Baby Lane" Anderson bil ta, ki je ubil Tupaca, kar pomeni, da smo ves čas s prstom kazali na pravega človeka.
Po Keefeovi zgodbi sta Tupac in Suge Knight, ki nikoli ni skrival povezave z Bloodsi, zapustila MGM Grand, Tupac pa se je pred vkrcanjem v Knightov BMW odločil pozdraviti zbrane oboževalce. Pred njimi se je ustavil beli cadillac, sledilo je streljanje, v katerem je Tupac bil zadet štirikrat - dvakrat v prsni koš, enkrat v roko in enkrat v stegno. Keefe je zgodbo policiji ponudil v zameno za imuniteto. On je bil tisti, ki je vozil cadillaca, v katerem sta sedela še dva pomočnika, Terrence T-Bone Brown in Deande Dre Smith. Pištolo je najprej dal v roke Dreju, ki je streljanje zavrnil, nato jo je samoiniciativno vzel Andreson, ki se je želel maščevati. "Nagnil se je naprej, odprl okno in začel streljati," slišimo na Netflixovem posnetku. Policija je za streljanje takoj osumila Andersona, a je ta vsekozi očitano zanikal. Keefe Andersona ni hotel poimenovati, rekel je le, da so streli prišli z zadnjega sedeža. Keefe danes bije bitko z rakom in pravi, da nima več česa izgubiti. Zaradi umora Tupaca v zadnjih 22 letih niso prijeli nikogar, so pa BMW 750 s sledmi streljanja na dražbi prodali za 1,5 milijona dolarjev.
Teoretiki zarote sicer še naprej vztrajajo pri tem, da ga je dal ubiti Biggie ali pa, da Tupac še vedno živi nekje na Kubi ter da je vse skupaj bila le predstava za javnost. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta