Preiskava Nova KBM: Britovšek ostro nad Möderndorferja

Urban Červek Urban Červek
17.05.2018 13:00

Nekdanji visoki uslužbenec NKBM Primož Britovšek se je danes odzval na obtožbe v zvezi s preiskavo pranja denarja v Nova. Odzvala se je tudi banka: Preprečevanje pranja denarja je prioriteta

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Na Primoža Britovška in njegovo ženo Lejlo Festić Britovšek so se v zadnjem času zgrnili težki očitki.
Sašo Bizjak

"V celoti zavračam grobo laganje, podtikanje in popolno zlorabo instituta preiskovalne komisije s strani Janija Möderndorferja in drugih članov preiskovalne komisije o ugotavljanju domnevnega pranja denarja v NLB in NKBM," je zapisal Primož Britovšek.
"V svoji več kot 20-letni karieri policista, kriminalista in uslužbenca Slovenske obveščevalno-varnostne agencije, torej nekoga, ki je vse življenje preiskoval in preganjal storilce kaznivih dejanj, lahko odkrito zatrdim, da se še v življenju nisem srečal s tako trdo obliko političnega klientelizma in politične korupcije, kot je bila preiskovalna komisija Janija Möderndorferja," piše v njegovem pismu.
Britovšek je opozoril, da bo v primeru, da bo kazensko ovaden, zoper člane preiskovalne komisije sam vložil ovadbo zaradi krive ovadbe, v primeru postopka pred sodišči pa razkril dejansko ozadje delovanja te komisije, "vključujoč imena in priimke pokvarjenih bankirjev in njihovih pomagačev, ki so zoper mene sprožili gonjo".
Pravi razlog za gonjo zoper njega in njegovo družino Britovšek vidi v tem, da je v času njegovega mandata na banki po službeni dolžnosti sprožil veliko postopkov in kazenskih ovadb pred organi pregona.
PREBERITE ŠE: "Politično odgovornost za pranje denarja v NLB nosi Pahorjeva garnitura"

Primož Britovšek (levo) je dobro sodeloval tudi z nekdanjim šefom NKBM Robertom Senico.
Madiaspeed
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta