Premierno na ogled skoraj nič-energijska individualna hiša Lumar

Oglasno sporočilo Oglasno sporočilo
24.01.2024 09:58

Lumar Zero Emission Tour

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Arhiv Naročnka

V podjetju Lumar v sredo 31. januarja, med 12.00 in 17.00 uro, pripravljajo prvi letošnji dan odprtih vrat v okviru Lumar Zero Emission Tour. Premierno bo na ogled več kot pet let vseljena skoraj nič-energijska individualna hiša Lumar, ki ponuja družini svetel, topel in popolnoma prilagojen dom. Individualna hiša Lumar bo na ogled v Kranju.

O skoraj nič-energijski individualni hiši Lumar

Individualna hiša s 184 kvadratnimi metri bivalne površine, ki so jo zasnovali Nava arhitekti, je arhitekturno zelo razgibana. Stropi na višini 270 centimetrov v notranjosti ustvarjajo občutek veličastne prostornosti. Iz kleti se prek stopnic povzpnemo v pritličje, v katerem so združene kuhinja, jedilnica in dnevna soba. Lesena tla v prostorih in okenski okvirji so tisti, ki interierju podarjajo barvno toplino in mehkobo. V pritličju so umeščene še spalnica, garderobna soba, kopalnica in dodatna terasa, ki je namenjena paru. Nadstropje višje kraljujejo otroci, ki imajo pod ravno streho tri otroške sobe in dve kopalnici. V istem nivoju izstopa otroška igralnica. Hiša se ogreva s toplotno črpalko zrak-voda in je opremljena s prezračevalnim sistemom z rekuperacijo zraka.

Zunaj stavbo krasijo številne niše, ki ponujajo zavetje vhodu in terasam, pa tudi sicer je na njej veliko izstopajočih detajlov, s katerimi moderno, individualno zasnovani dom z ravno streho dosega očarljivost, zaradi katere se družina z dinamičnim življenjskim slogom vsak dan rada vrača domov.

Arhiv Naročnika

Predstavitev trajnostne gradnje Lumar

Na dnevu odprtih vrat vam bodo Lumarjevi strokovnjaki predstavili:

  • Koncepte trajnostne gradnje skoraj nič-energijskih hiš Lumar ter z veseljem svetovali v zvezi s snovanjem, individualnim prilaganjem in gradnjo vaše nove hiše. 
  • Izjemno priljubljene hiše arhitekturnega biroja Lumar; Primus, Terra, Aspectus, Varius, Atractivo Artis in Vivus, ki dopolnjujejo naše sodobno zasnovane družine hiš in jih odslej ponujamo v različnih velikostih.
  • Možnost gradnje hiš Lumar z inovativno naravno leseno masivno konstrukcijo iQwood, brez lepil in kemikalij. Odločite se lahko za gradnjo kataloške ali individualno hiše Lumar, ki je v celoti narejena iz masivnega konstrukcijskega sistema Lumar iQwood (zunanje in notranje stene).
  • Pridobili boste lahko informacije strokovnjakov s področja ogrevanja in prezračevanja, ki vam bodo podrobneje predstavili sisteme prezračevanja in ogrevanja, vgrajene v skoraj nič-energijske hiše Lumar.
  • Lumarjevi strokovnjaki bodo na dnevu odprtih vrat predstavili tudi zimsko ponudbo izbranih hiš Lumar z nadgradnjo hiše v vrednosti do 20.000 EUR ter paketom TEHNIK, z vključenim prezračevalnim sistemom z rekuperacijo zraka, toplotno ogrevanje s toplotno črpalko Vaillant, pripravo projektne dokumentacije in pomoč pri pridobivanju uporabnega dovoljenja za vašo hišo. Ter še mnogo več.

Več informacij in prijave na www.lumar.si.  

Arhiv Naročnika
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.