Raiven: Včasih se ne zavedam, da smo pri nas doma malo čudni

Eva Košak
26.01.2018 06:14
Enaindvajsetletnica, ki je slovensko glasbeno sceno začinila s svežim elektronskim popom in ščepcem pravljičnih svetov, kjer so doma samorogi. In z veliko rožnate barve, za katero pravi, da bo vedno del nje.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Ulla Wolk (osebni arhiv)
Sara
Raiven
Javnosti ste se prvič predstavili na Emi pred dvema letoma, kjer ste zasedli drugo mesto, lani ste pristali na tretjem. V tretje menda gre - zakaj se na odru domačega izbora za popevko Evrovizije ne preizkusite še letos?
Najbrž še vedno promovirate album Magenta, ki ste ga izdali novembra?
Glede na to, da študirate na Akademiji za glasbo v Ljubljani, kako je preskakovati iz klasike v pop?
Ste kot otrok radi poslušali popularno glasbo ali ste bili tudi v tem posebni? Kdor igra harfo od sedmega leta, ima najbrž hitro izbran glasbeni okus.
Christino Aguilero, Anastacio, Aretho Franklin
Beyonce
Simfonični metal, povsem običajna izbira.
To vas je pripeljalo do Tadeja Koširja in Jerneja Kržića, do Raiven in nazadnje do Eme. Menda vas je visoka uvrstitev presenetila, saj si niste mislili, da bi ljudje lahko glasovali za punco z roza lasmi. Ampak Evrovizija je že dolgo naklonjena sprejemanju drugačnosti.
V svoji uspešnici Sijaj omenjate roza samoroga in s svojo podobo resnično delujete kot pravljično bitje, ki si je blizu s samorogi. Potem pa izvemo še, da ste odraščali s sokoli, ki jih je vzrejal vaš oče ...
Menda vas je oče navdušil nad krokarji in nazadnje so postali navdih za vaše umetniško ime.
Ste bili v srednji šoli samotarka, darkerica?
So vaša izražanja z modo in barvanjem las starši dobro sprejeli?
Pol glave ste si pobarvali modro. Kaj se je zgodilo z vašo rožnato?
Morda zato, ker imate celo album poimenovan po odtenku rožnate - magenti. Ste se za to ime odločili po vzoru drugih glasbenikov? Saj veste, Beatli so imeli beli album, Metalica črnega, Taylor Swift rdečega ...
Poznate simboliko tega odtenka? Simbolizira hvaležnost, univerzalno ljubezen, sočutje, spoštovanje in samospoštovanje. Zelo samorogovsko.
Cel intervju lahko preberete v reviji STOP.
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta