Sanje se uresničujejo

Sopranistka Andreja Zidarič, Mariborčanka na nemških in avstrijskih operetnih in opernih odrih

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Andreja Zidarič
Osebni arhiv

Na gradu Tabor v avstrijskem Neuhausu - Klausenbachu na Gradiščanskem bo 2. avgusta in potem še šestkrat do 12. avgusta v operi Seviljski brivec v glavni vlogi Rosine nastopila slovenska sopranistka, Mariborčanka Andreja Zidarič. Predstava se začne vsakič ob 20. uri in je pod zvezdami v okviru poletnega festivala Jennersdorf. Ob Slovenki nastopata še Gustavo Quaresma Ramos kot grof Almaviva, Michael Eder, kot Bartolo, Figaro bo Denis Milo, Basilio Roman Astakhov in tako naprej. Režiser je Peter Pawlik, umetniško vodstvo: dirigent Emil Eliasson, scenografija Thomas Kurz, kostumi Anna-Sophie Lienbacher, koreografija Zaida Ballesteros Parejo, zbor Philharmonia z Dunaja vodi Walter Zeh, glasbeni asistent je Andrej Vesel. Nastopil bo orkester Mlade filharmonije iz Brandenburga.
Študij solopetja je Andreja Zidarič, doma iz Hotinje vasi, začela pri šestnajstih letih na konservatoriju v Mariboru, pri Alenki Češarek Krnjak, hkrati je obiskovala tudi II. gimnazijo. Pravi, da predvsem zaradi EST - English Student Theatra. Leta 2008 je bila med 167 kandidati sprejeta na dunajski konservatorij, kjer se je izpopolnjevala na področju operete in muzikala. Po štirih letih muzikala je naredila sprejemne izpite za solopetje. Zmaga na pevskem tekmovanju Heinrich Strecker ji je odprla pot do poklicnega preobrata, saj ji je omogočila, da se je uvrstila v ožji krog enaindvajsetih izbranih solopevcev iz štirinajstih držav, ki so nastopili v okviru Young Singers Project Salzburškega festivala 2014 in se izpopolnjevali z osebnostmi, kot so Christa Ludwig, Thomas Hampson in Helmut Deutsch. Med solopevci, ki so bili izbrani med 400 kandidati na mednarodnih avdicijah, je bila prva Slovenka. Dobila je pogodbo za vlogo Stasi v Kalmanovi Kneginji čardaša v Deželnem gledališču Baden in Amber von Tussle v muzikalu Hairspray. S tema vlogama so se postavili temelji njene solistične kariere, pravi.

Andreja Zidarič kot Rosina v Seviljskem brivcu
Soswinski
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta