Se je na življenje z rakom mogoče pripraviti?

Oglasno sporočilo Oglasno sporočilo
02.12.2022 16:09

Rak je bolezen, ki ne izbira. Dobra novica je, da če danes zbolimo za rakom, to še ne pomeni nujno, da bomo za rakom tudi umrli. Veliko vrst raka je dandanes popolnoma ozdravljivih, sploh če bolezen odkrijemo dovolj zgodaj.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Adobe Stock

Opazovanje lastnega telesa in njegovih opozorilnih znakov ter dosledno udeleževanje preventivnih in tudi presejalnih pregledov so tu ključnega pomena. Hkrati pa je pomembno tudi, kako se z morebitno diagnozo soočimo.

Pred tem, da bi zboleli, se ne moremo zavarovati. Lahko pa se zavarujemo pred finančnimi skrbmi.

Zakaj zavarovanje za raka, če je zdravljenje v javnem sistemu dobro urejeno?

Srečo imamo, da so v Sloveniji v okviru javnega zdravstvenega sistema zagotovljene preiskave in terapije, a diagnoza rak prinese tudi druge potrebe. V močni želji po preživetju ljudje posegamo po zdravljenju z boljšimi ali drugačnimi zdravili, prehranskih dopolnilih in tehničnih pripomočkih, želimo si kakovostnejših terapij in posegov, pomoč na domu v času rehabilitacije ter kdaj preskusimo tudi metode alternativnega zdravljenja. Vse to pa lahko družini predstavlja veliko finančno breme

Ne glede na to, v katerem stadiju je rak odkrit, vedno prinese tudi spremembo življenjskega sloga. Zaradi zdravljenja boste vsaj za nekaj časa morali prekiniti z delom, zaradi slabega počutja, ki ga prineseta tako bolezen kot tudi zdravljenje, pa bosta kvalitetna prehrana in udobje pomembnejša kot kdaj koli prej. Izpad dohodka oziroma nove ali višje stroške lahko pokrijete z zavarovalnino, ki jo prejmete iz sklenjenega zavarovanja.

Adobe Stock

Zavarovalnina, ki jo dobite ob diagnozi

Če prejmete diagnozo benignega možganskega tumorja, invazivnega raka ali predinvazivnega raka,  vam ob sklenjenem zavarovanju Raki pripada denarno izplačilo, s katerim si olajšate finančne skrbi v času bolniške odsotnosti. Namenite jo lahko tudi za dodatno zdravljenje s kakovostnejšimi terapijami ali si pokrijete stroške alternativnega zdravljenja.

Premija, ki se začne že pri 2 evrih na mesec, je odvisna od starosti in izbrane zavarovalne vsote, ki je lahko med 1.000 EUR in 100.000 EUR.

Zavarovanje starša krije tudi otroke

Zavarovanje je namenjeno polnoletnim osebam in brezplačno vključuje tudi kritje za vaše otroke do dopolnjenega 21. leta starosti. Skleniti ga je mogoče vse do 80. leta starosti in podaljševati celo do 85. leta.

Vam zavarovanje lahko pomaga tudi preden zbolite?

S paketom Generali zdravstvenih zavarovanj MOJ ZDRAVSTVENI KASKO, katerega del je tudi zavarovanje Raki, poskrbite za celovito zdravstveno in finančno zaščito za vso družino. Z dopolnilnim zdravstvenim zavarovanjem si zagotovite zdravljenje in zdravila v javnem zdravstvenem sistemu brez doplačil, dodatno zdravstveno zavarovanje Specialisti z asistenco pa je lahko ključno pri zgodnjem odkrivanju bolezni. Namesto, da zanemarite prve opozorilne znake obolenj ali se posvetujete z laiki na različnih forumih, lahko kar od doma in kadarkoli ste v skrbeh, vsak dan v letu, pokličete zdravnika družinske medicine in se posvetujete o spremembah, ki jih opažate. V okviru zavarovanja boste prejeli strokovna in razumljiva navodila, zdravnik pa vas lahko takoj napoti na prve preiskave, ki bodo hitro in zanesljivo potrdile ali ovrgle vaše sume. Morebitno diagnozo lahko dodatno preverite z drugim zdravniškim mnenjem, v  primeru potrjene diagnoze raka pa ste upravičeni tudi do psihološke pomoči.

Adobe Stock

Pri zavarovalnici Generali skrbno spremljamo mnenja strank, zato da se lahko hitro in učinkovito odzovemo na njihove potrebe. Še zlasti, ko gre za zdravje. Hiter, enostaven in razumljiv napotek prežene marsikatero skrb. Zato bomo veseli vsakega vašega vprašanja, da bi v  najkrajšem času za vas poiskati pravi nasvet, kot pravi vseživljenjski partner.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.