Sistem MiniMed™ 780G: Odlični rezultati zdravljenja sladkorne bolezni tipa 1

Oglasno sporočilo Oglasno sporočilo
20.09.2024 09:50

Sodobna tehnologija na področju obvladovanja sladkorne bolezni je z uvedbo sistemov hibridne zaprte zanke naredila velik korak naprej.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Arhiv Naročnika

Med njimi izstopa sistem MiniMed™ 780G, ki ponuja uporabnikom boljše uravnavanje krvnega sladkorja z manj vloženega truda.

Sistem hibridne zaprte zanke deluje tako, da senzor meri glukozo v medceličnini v podkožju telesa in na tej podlagi samodejno prilagaja bazalne odmerke inzulina ter po potrebi samodejno dodaja tudi korekcijske odmerke, kadar se raven glukoze povečuje. Za razliko od klasičnih inzulinskih črpalk, kjer uporabnik ročno uravnava odmerke inzulina, hibridni sistem to počne sam. S tem se zmanjša potreba po neprestanem nadzoru ravni glukoze, kar uporabnikom omogoča manj stresen vsakdan.

Zmožnost sistema, da zmanjša, ali celo ustavi dovajanje inzulina, še preden pride do nevarno nizkih vrednosti glukoze, znatno zmanjša tveganje za hipoglikemijo oziroma prenizko raven glukoze.

Sistem MiniMed™ 780G omogoča hitrejšo normalizacijo ravni glukoze, zmanjša nihanja in izboljša urejenost sladkorne bolezni.

Učinkovitost in varnost v vsakdanjem življenju

Uporabniki sistema MiniMed™ 780G izpostavljajo, da jih hibridna zaprta zanka bistveno razbremeni vsakodnevnih skrbi pri samovodenju in lahko na trenutke celo pozabijo, da imajo sladkorno bolezen.

Obenem s pomočjo sistema MiniMed™ 780G dosegajo zelo dobre rezultate zdravljenja. Kar 74 % časa preživijo znotraj ciljnega območja glikemije (med 3,9 in 10,0 mmol/L), pri čemer slovenski uporabniki sistema dosegajo še boljše rezultate, kar 78,1 % časa v ciljnem območju.**

Boljši rezultati zdravljenja pa ne gredo na račun več vsakodnevnega ukvarjanja s sladkorno boleznijo, ampak jih uporabniki dosegajo ob enakem življenjskem slogu kot pred začetkom uporabe sistema MiniMed™ 780G.

Sistem MiniMed™ 780G
Arhiv Naročnika

Dolga pot tehnološkega napredka

V štiriindvajsetih letih od uvedbe prvih inzulinskih črpalk v Sloveniji smo priča izjemnemu napredku na področju zdravljenja sladkorne bolezni. Prve črpalke so omogočale le osnovno dovajanje inzulina na podlagi vnaprej določenih odmerkov. Kasneje so bile nadgrajene z algoritmi, ki so omogočali vedno bolj avtomatizirano odmerjanje ter povezovanje s sistemi za neprekinjeno merjenje glukoze. Zapiranje zanke med kontinuiranim merjenjem in dovajanjem inzulina pa je pomenilo tudi občutno boljše izide zdravljenja.

Tehnologija sistema MiniMed™ 780G predstavlja novo prelomnico, saj ob samodejnem delovanju zahteva le minimalno sodelovanje uporabnika, ki v sistem vnaša podatke o količini zaužitih ogljikovih hidratov ter o načrtovani športni aktivnosti.

Spremljanje na daljavo in tehnična podpora

Sistem MiniMed™ 780G omogoča tudi spremljanje ravni glukoze na pametnem telefonu, starši otrok s sladkorno boleznijo pa lahko ravni glukoze svojega otroka spremljajo tudi na daljavo, kar občutno zmanjša njihove skrbi in omogoča hitro ukrepanje, če je to potrebno.

Vsem uporabnikom sistema MiniMed™ 780G je na voljo tudi tehnična podpora, ki pomaga pri vseh vprašanjih in izzivih, povezanih z uporabo sistema.

Sistem MiniMed™ 780G je pomemben korak naprej pri obvladovanju sladkorne bolezni in prinaša številne prednosti, ki pripomorejo k boljši urejenosti bolezni in bolj kakovostnemu življenju uporabnikov.

* Uporabnik v sistem vnaša podatke o zaužitih ogljikovih hidratih, aktivira funkcijo delovanja ob telesni dejavnosti in se odziva na pozive sistema.

** Podatki družbe Medtronic: 61,481 uporabnikov sistema MiniMed ™ 780G v regiji EMEA, ki so prenesli podatke v CareLink™ Personal od avgusta 2020 do decembra 2022.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.