Slovenska naravna zdravilišča: Skrb za udobje gostov in tudi za naravne vire

Uredništvo Počitnic
03.04.2023 06:00

Med investicijami in novostmi v letu 2023 so prenova kapacitet, novi programi sprostitve in tudi projekti, namenjeni trajnostnemu razvoju.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
S prenovljenimi kapacitetami bodo lahko gostom ponudili še več udobja. 
Ssnz

V slovenskih naravnih zdraviliščih so se po lanskem uspešnem poslovanju odločili ponovno posodobiti svojo ponudbo. Nameravajo jo še obogatiti, dopolniti, prenoviti in v prihodnje ponuditi še več novih kapacitet, zato se lotevajo večinoma kar konkretnih investicijskih projektov. Med projekti so tudi takšni, ki posvečajo posebno pozornost trajnostnemu razvoju, tudi na področju rabe geotermalne energije. S prenovljenimi kapacitetami bodo lahko gostom ponudili še več udobja, jim namenili več pozornosti, predvsem pa se bodo zdravilišča usmerila v nove programe, kot so številna vodna doživetja ter vodeni programi sproščanja in čuječnosti. Na voljo bodo tudi novi programi v savnah in drugi navdihujoči programi, ki so glavni motivi za obisk slovenskih term in zdravilišč. Novosti povzemamo po spletni strani slovenia-terme.si.

Terme Čatež

Za poletno sezono bodo v Termah Čatež posodobili in obnovili Gusarsko vas ter uredili javno razsvetljavo in parkirišča, namenjena gostom. V kampu Terme Village bodo posodobili prometno infrastrukturo ter obnovili in zamenjali otroška igrala. Dokončali bodo krožno kolesarsko in sprehajalno pot okoli Term Čatež in s tem še dodatno zagotovili protipoplavno zaščito celotnega kompleksa.

Letos bo v celoti obnovljen tudi Savna park v sklopu zimske Termalne riviere, poleg celotnega interierja tudi zunanja terasa. Projekt je zasnovan skladno z najnovejšimi trendi na področju savn in bo gostom ponujal popolnoma novo doživetje.

V drugi polovici leta naj bi povečali in posodobili še savne in fitnes center ter obnovili del garderob in sanitarij v Centru zdravja & lepote v sklopu hotela Terme. Z investicijo nameravajo še dodatno obogatiti ponudbo hotela Terme, ki je namenjen bolj zahtevnim gostom.

Obisk naravnih zdravilišč je v prvi vrsti namenjen sprostitvi.  
Ssnz

Terme Dobrna

V Termah Dobrna z veliko mero skrbnosti in zavzetosti ohranjajo tradicijo in hkrati sledijo trajnostnemu razvoju na področju butične turistične ponudbe. V letošnjem letu je celostne obnove deležen Hotel Švicarija s štirimi zvezdicami, bivši Hotel Park. Švicarija je zadnja velika reprezentančna stavba, ki so jo zgradili v zlati dobi zdraviliškega razcveta. Tako je leta 1872 nastala stavba, ki je po svojih, za tisti čas značilnih karakteristikah dobila ime Švicarija. Kljub več obnovam je stavba ohranila svoje prvotne zunanje arhitekturne značilnosti vse do danes.

Terme Krka

V Termah Krka se željam gostov in aktualnim trendom prilagajajo s pristnimi doživetji, razvojem kakovostnih storitev in s skrbno načrtovanimi investicijami. Lani so največ sredstev namenili temeljiti prenovi turističnega kompleksa Laguna v Strunjanu. Sedaj Laguna ponuja sodobne sobe, apartmaje, suite, restavracijo in bazen na vrtu - pa tudi luksuzno vilo z lastnim vrtom in bazenom. Vse prenovljene nastanitve v Laguni Strunjan sedaj z izbrano opremo zagotavljajo vrhunsko počitniško udobje in intimnejši ambient za oddih na morju – za družine, pare in posameznike.

Letos bodo nadaljevali prenove v Talasu Strunjan – do sredine aprila bo obnovljen zunanji bazen z morsko vodo v hotelu Svoboda, pa tudi manjši bazen v okviru notranjih. V načrtu pa je tudi obnova restavracije v hotelu Svoboda. Obnovili bodo tudi spodnje nadstropje vile Park in tam pridobili nekaj novih sob.

Sava Hotels & Resorts

V skupini Sava Hotels & Resorts, ki jo upravlja družba Sava Turizem, je združenih sedem destinacij, od panonskih term prek Bleda do Obale. V kopališču Zdravilišča Radenci bodo povečali število raznovrstnih savn in počivalnic, ki bodo zadostile povpraševanju in željam naših gostov. V Termah 3000 – Moravske Toplice načrtujejo izgradnjo reinjekcijske vrtine, s katero bodo nekaj porabljene vode vrnili v naravo. V letošnjem letu pa bodo okrepili tudi digitalizirano pomoč v gostinstvu z dodatnimi digitalnimi strežnimi vozički v restavracijah, kavarnah in barih ter za pomoč pri room serviceu.

V Termah 3000 - Moravske Toplice črpajo črno termo-mineralno vodo. 
Ssnz

Terme Olimia

V Termah Olimia se pripravljajo na investicijo v nov bazenski kompleks pri hotelu Breza, v katerem bodo dva bazena in manjši savna center, prvenstveno namenjen gostom hotela Breza. Prav tako potekajo začetne priprave in postopki za večjo investicijo v nov sodoben družinski hotel, za katerega imajo pripravljeno osnovno idejno zasnovo.

Terme Zreče

V Uniturju se bodo letos osredotočili na ekskluzivno povezavo termalnega zdravilišča Terme Zreče in srednjegorskega smučišča Rogla ter na nadgradnjo aktivnih in zelenih doživetij. Ta bodo temeljila na preživljanju prostega časa na svežem zraku s poudarkom na pohodništvu in kolesarjenju, pri čemer bodo priljubljene pohodne in kolesarske poti, pa tudi druga edinstvena doživetja v destinaciji Rogla – Pohorje, gostom predstavili na sodoben način z aplikacijo na pametnem zaslonu.

Med novostmi napovedujejo nove programe vodnih doživetij. 
Ssnz

Najpomembnejša investicija bo v letu 2023 projekt Park Mašinžaga, v katerem bo osrednje mesto dobila nova šestsedežnica Mašinžaga, ki bo primer najsodobnejše tovrstne tehnologije. Smučarjem bo omogočila bistveno hitrejšo in udobnejšo vožnjo, hkrati pa bo omogočala prevoz pohodnikov, kolesarjev s kolesi in predvsem tistih, ki se bodo spuščali po Letečem toboganu ali pa po stezi za gorske trikolesnike. V Bike parku Rogla bosta urejeni dve novi družinski progi, namenjeni vsem družinskim članom, ki se bodo po začetnih vajah v kolesarskem poligonu na vrhu Rogle podali v park in se preizkusili na družinam prilagojenih izvirnih elementih.

"V Termah Zreče bomo že uveljavljene programe nadgrajevali na podlagi novih znanstvenih dognanj in rehabilitacijskih metod ter goste nagovarjali s programi v povezavi z zdravilno srednjegorsko klimo na Rogli (programi okrevanja po covidu-19, za dvig imunosti in psihofizične kondicije, za zmanjševanje posledic stresa in kakovosten spanec in drugi). Seveda bomo ustvarjali nove kulinarične zgodbe, ki ponujajo sinergijo med bogato kulinarično tradicijo naših krajev in sodobnimi trendi v zdravem načinu prehranjevanja z vključevanjem svežih, lokalno pridelanih živil in prehranskih izdelkov," razlagajo v Uniturju.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta