Slovenski filmar prizadet, ko so filmu očitali vulgarnost

Eva Košak
22.12.2017 06:07
Luka Marčetić in Niko Zagode. Dolgo pot sta prehodila tridesetinnekajletna sokrajana iz Brežic in pozneje sostanovalca iz Ljubljane, ki sta nekoč za splet v prostem času snemala parodije televizijskih prispevkov s črne kronike (Požigalec - The Movie), tegobe asocialne mladine, video dnevnike lokalnih posebnežev (To je Bojan) in brez kakršnekoli finančne podpore celo deset epizod igrane serije o ljubezenskem življenju dvajsetletnikov z naslovom Dan ljubezni.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
PRO PLUS
Luka Marčetić
Niko, redno ste zaposleni kot zobozdravnik. Dobite na stol koga, ki vas spozna z ekranov? Je komu neugodno, da mu bo zob plombiral igralec, ki so ga vajeni gledati v nerodno intimnih situacijah?
Kakšna so pravila »kvarjenja« vsebine pri spletnih serijah, ko so vse epizode na voljo naenkrat, kot pri V dvoje?
Urejeno. Torej, konec druge sezone je srce parajoč. Sandija čaka romantična apokalipsa. Gledalec to ve, on pa še ne, in poslovimo se, ko sedi ob reki, z vase in o svoji sreči prepričanim nasmeškom na obrazu. To je kar žalostno, skoraj kot bi gledali film Nepovratno.
Glede na to, da še ne vemo, ali tretja sezona bo - kako se Sandi sooči s strtim srcem? Z razuzdanim ponočevanjem?
Posebno katarzičen je prizor, v katerem Sandi da odpoved in ošabnega šefa v upodobitvi Gorana Hrvaćanina pošlje v tri krasne. Stavimo, da takšni prizori gledalce še posebno razvedrijo, saj je v teh časih večina ujeta v bednih službah, o katerih jim družba prigovarja, da jih morajo ceniti, ker, saj vesta, službe ne rastejo na drevesih.
Kako dobiti nogo
Večino projektov gradita na medsebojni dinamiki in tako si tudi naslov V dvoje najočitneje razlagamo kot zgodbo o vajini dvojini.
Kje se torej začne zgodba vajinega prijateljstva v resničnem življenju? V Brežicah, od koder sta oba doma?
Potem sta najbrž dosti osebnih anekdot iz časa med študijem prenesla v svojo prvo spletno serijo Dan Ljubezni?
Sta kaj podobna svojim likom? Aleš glas razuma z depresivnimi nagnjenji, Sandi družaben narcis, ki prijatelju v najmanj primernih trenutkih najverjetneje navrže, da mu nikoli ne bo uspelo.
V resnici se gresta tole lahko do konca življenja in se nazadnje še preklinjata v domu za starejše občane.
V nasprotju z vajinimi liki so ženske okoli njiju samozavestnejše, bolj samostojne, odločnejše, vsaj tako jih vidita vajina lika. Tudi sama čutita, da so dekleta bolj »pošlihtana« od vaju?
Pri večini projektov nastopata skupaj, tudi v filmu Pr' Hostar nastopata v tandemu. Sta eden drugemu kreativni navdih?
Kako je posneti najbolj gledani slovenski film vseh časov in kako to, da se skozi življenje zaradi statusa frajerjev ne sprehajate s sončnimi očali podnevi in ponoči?
Cel intervju lahko preberete v reviji STOP.
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta