Šok na vidiku: Bo v Masterchefu slavila Salome?

Denis Živčec Denis Živčec
26.05.2017 09:55

Kuharski šov dosegel zgodovinsko točko. V finalu bo prvič vsaj ena ženska.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Če je do nedavnega veljalo, da je naporna kuharija moški posel, četudi v novem tisočletju junakinje tipa Ana Roš to tezo vse bolj majejo, v televizijski kuhinji Masterchefa postaja vse bolj ženstveno. V zadnji oddaji Popovega šova je izpadel Peška, kar pomeni, da je od fantov v tekmovanju, ki se vse bolj bliža finalu, ostal le še Elvis. Oddaja je tako dosegla zgodovinsko točko. Prvič, odkar jo pripravljajo v Sloveniji, bo v finalu vsaj ena ženska. Ob Elvisu se za zmago borijo le še Sara, Lucija in, presenečenje letošnjega šova, Salome.

Če je v preteklosti markantna dama z nenavadno življenjsko zgodbo v resničnostnih šovih, v katerih je sodelovala, delila mnenja, češ da je preveč prepirljiva, občutljiva in ekscentrična, tokrat Salome spoznavamo v povsem novi luči. Ne skriva svojih solza, razočaranj in že večkrat je javno povedala, da bi zmaga v tem zahtevnem tekmovanju zanjo pomenila vsaj simbolično plačilo za težko pot, ki jo je v življenju prehodila. Tudi zaradi svoje preobrazbe in nenehnega spopadanja s predsodki. Njen napredek je presenetil celo vsega vajene sodnike.

Še nikoli bolj priljubljena


Salomejina predanost, četudi jih vsake toliko pošlje v tri krasne, je očitno očarala tudi sodnike. Celo neizprosna in najvišjim standardom zavezana Alma se je ob kakšnem Salomejinem zapletu tu in tam nasmehnila. In si s tem nakopala kak očitek gledalcev, da Salome celo favorizira. Kar je, glede na njene kritične komentarje v zadnji oddaji, sicer malo verjetno, a je očitno, da sta si dami simpatični. Glede na to, kako hitro Salome v nepredvidljivi oddaji napreduje, se kak gledalec upravičeno sprašuje ... Bo v Masterchefu slavila Salome? No, ne manjka tudi tistih, ki menijo, da ima tekmovalka v oddaji predvsem srečo in da se "šlepa".

Salome sama priznava, da še nikoli v življenju ni imela tako veliko podpore javnosti in da so se na njeno stran končno postavile tudi ženske.

Jok sredi kuhinje


Glavni favorit za zmago še naprej ostaja mlad in nadarjen Elvis, a kaj, ko je tako nepredvidljiv. Ko ima slab dan, razpade na kose in v kuhinji ustvari kaos, ko mu gre, daje od sebe izdelke, ki se jih ne bi sramovali niti vrhunski kuharji. Favorita in najboljšega kuharja v njem vidijo tudi sotekmovalci. No, razen Sare. Ta iz oddaje v oddajo glasneje poudarja svojo vrhunskost. Kar morda komu začenja zveneti malce zoprno. Tudi v zadnji oddaji je kuharsko nadarjena Primorka dala vedeti, da na vrhu vidi le sebe. Ji bo uspelo? Sara si v finalu želi kuhati proti Elvisu, saj meni, da ji je najbolj enakovreden.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta