Svet žaluje: Umrl je švedski didžej Avicii, star komaj 28 let

Gregor Grosman Gregor Grosman
20.04.2018 20:10

Tim Bergling je bil dva krat nominiran za grammyja. Vzrok njegove smrti po poročanju tujih tiskovnih agencij zaenkrat ni znan.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
EPA

V Omanu je danes umrl znani švedski DJ in glasbeni producent Avicii, star je bil 28 let. Njegovo pravo ime je bilo Tim Bergling, našli pa so ga mrtvega v Maskatu, prestolnici Omana. Njegova tiskovna predstavnica Diana Baron je sporočila, da je njegova družina užaloščena, prosijo, "naj v tem težkem času spoštujejo njihovo potrebo po zasebnosti." 
{twitter}https://twitter.com/CalvinHarris/status/987385354175959041{/twitter}
Leta 2016 je Avicii prenehal javno nastopati, kot vzrok je tedaj navedel zdravstvene razloge. "Vem, da sem blagoslovljen, da lahko potujem po vsem svetu in nastopam, vendar mi je ostalo premalo časa za življenje osebe, ki se skriva za umetnikom," je tedaj zapisal. Lani jeseni je izšel dokumentarec o njegovi karieri z naslovom Avicii: True Stories, obsegal je njegovo zadnjo svetovno turnejo in zdravstvene težave, ki so bile po pisanju The Guardiana povezane s prekomernim uživanjem alkohola. "Vsi poznajo Aviciija, vendar zelo malo ljudi pozna Tima," je dejal režiser dokumentarca Levan Tsikurishvili. "Mislim, da dokumentarni film resnično kaže Timov boj in moč karakterja."

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta