To bo en tak slovenski O. J. Simpson proces

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Andrej Petelinšek

Sojenje Stefanu Cakiću za umor Gašperja Tiča bo en tak slovenski O. J. Simpson trial. Proces bi morali zapreti za javnost že zato, da nam ne bodo prihajale na ušesa neumnosti slovenskih sodišč. Mislim neumnosti, ki jih klatijo sodniki sami. Tako smo prejšnji teden izvedeli, da je osumljenčev zagovornik Gorazd Fišer na vprašanje sodnika Cirila Keršmanca, ali ima (kdo) pripombe na sestavo sodnega senata, rekel, da "glede na spolne preference pokojnega ne želi, da Cakiću sodi oseba z istimi spolnimi preferencami". No, prav. Odvetniki se pač znajdejo. Spomnite se tistega, ki je za zaščito svojih varovancev, ki sta človeka pretepla do smrti med direktnim prenosom na facebooku, sodišču predlagal, naj bo sojenje zaprto za javnost.
Bolj neverjetno v tem primeru je bilo, da je Keršmanec Fišerju — vsaj po poročanju Dela — "zagotovil, da v senatu takšne osebe ni".

Robert Balen
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta