Trojček za konec leta

Mitja Reichenberg
07.12.2017 11:10
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Ker nas kapitalizem nenehno priganja, da moramo živeti in misliti za naprej, je logično, da svoje želje usmerjamo zelo daleč v prihodnost in hkrati živimo tako, kakor da bomo večni. Dobri kapitalizem poskrbi, da imamo občutek, da tudi do novega leta ni več daleč. In do praznikov velikih nakupov, lučk, obdarovanja in sploh vsega, kar sodi zraven - vse drugo, s starim letom vred, pa naj bo čim prej preteklost. A trojček iz tega naslova gre natančno v to smer - predvsem zato, ker je zazrt v preteklost in ker je povezan z glasbo. Naj razložim.
Robert Allen Zimmerman se je rodil 24. maja 1941 v mestu Duluth v Minnesoti v Združenih državah Amerike. Svojo glasbeno kariero je začel že zelo zgodaj, predvsem s preigravanjem ameriške ljudske glasbe (country), nato pa je izvajal še rock, gospel, blues in R&B. Rojstno ime in priimek mu nista bila nikoli pogodu, zato ga najdemo pod različnimi nazivi: Elston Gunn, Blind Boy Grunt, Bob Landy, Tedham Porterhouse, Lucky Wilbury, Boo Wilbury, Elmer Johnson, Sergei Petrov, Jack Frost, Jack Fate, Willow Scarlet in Robert Milkwood Thomas. Toda eno ime ga je naredilo prepoznavnega - in leta 2016 je za svoje pesmi prejel celo Nobelovo nagrado za književnost. Dame in gospodje - Bob Dylan.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta