Tudi novinarji smo držali štango špekulantom

Bojan Tomažič Bojan Tomažič
02.06.2017 09:57

Marjan Dora, rojeni Mariborčan, Madžar po izvoru, veliki prekmurski patriot, je tudi v pokoju novinar.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Njegovi novinarski začetki so bili pri Večeru, po štirih letih so ga zvabili na nacionalni radio. Iz obdobja Vala 202 ima dve nagradi Tomšičevega sklada. "Osebna zgodba me je nato odpeljala v Prekmurje za urednika na regionalnem radiu, s katerim smo na festivalu slovenskih radijskih postaj tako vztrajno zmagovali, da so festival raje ukinili. (smeh)" In zdaj je na televiziji, za njim je 49 pogovornih oddaj.
"Prav zanimiva je zgodba, zakaj sem na stare dni pristal na televiziji. Pred štirimi leti sem grdo zbolel. In ob strokovnosti zdravnikov, pomoči prijateljev zdravilcev, tu moram omeniti bioenergetika Štefana Titana iz Tišine, sem po dveh letih boja premagal bolezen. Grenko je bilo, da me po dveh desetletjih uspešnega dela na mojem radiu Murski val niso več potrebovali. V zgodbo je vstopil Mitja Podgajski, šef regionalne TV Idea, in mi ponudi nedeljske pogovore." Z ženo Mileno, novinarko Nedeljskega dnevnika, sta bila na tej televiziji že, ko sta jo Štefan Celec in Brigita Bavčar pred četrt stoletja začela ustvarjati. V oddajo je najprej povabil ljudi, ki so mu v štirih desetletjih novinarstva postali blizu. "Tiste, ki sem jih vedno občudoval, in tiste, ki so najvplivnejši v slovenskem prostoru. Zoran Jankovič je pri meni sporočil, da bo ostal župan in da bo kandidiral za predsednika vlade. Sašo Hribar je povedal zgodbo, kako je moral na zagovor, ko je v Grosupljem deklamiral pesmico: 'Milo prosil sem boga, da sprejet bi bil v zeka.' Borut Pahor je naznanil, da bo spet kandidiral."

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta