Učiteljice tožijo slavno igralko: Zavajala nas je!

S. B.
10.06.2020 12:00

Za ameriške učiteljice je igralka Reese Witherspoon namenila "le" 250 brezplačnih oblek.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Reese Witherspoon 
Profimedia

Igralka Reese Witherspoon je pred petimi leti ustanovila linijo oblačil Draper Jeans. Že v začetku koronavirusa pa je igralka preko svojih družbenih omrežij obvestila ameriške učiteljice, da je zanje pripravila presenečenje v zahvalo za požrtvovalno delo. "Drage učiteljice, radi bi se vam zahvalili. Med karanteno ugotavljamo, da z izobraževanjem naših otrok delate veliko težje delo, kot smo do zdaj mislili. V zahvalo želi Draper Jeans učiteljicam pokloniti brezplačno obleko," je zapisala slavna igralka in oglasilo se je nešteto ameriških učiteljic, ki so mislile, da si že samo s prijavo zagotovijo darilo. A brezplačnih oblek je samo 250.
Zdaj so tri učiteljice, ki so se za ponujene obleke zalo zagrele, združile moči in tožijo slavno igralko, češ da je s svojimi objavami zavajala. Iz zapisa naj ne bi bilo razvidno, da se učiteljice s prijavo šele uvrstijo v žreb za eno izmed 250 obleko. Razjezilo jih je tudi to, da so ob prijavi v nagradno igro morale podati svoje osebne podatke. Celo izračunale so, da je strošek podarjenih oblek približno 12 tisoč dolarjev, medtem ko številni ameriški zvezdniki trenutno v dobrodelne namene žrtvam bolezni covid-19 prispevajo veliko višje zneske, tudi milijone dolarjev. 
Uradna pravnica znamke Draper Jeans je v zagovor že povedala, da je tožba neupravičen napad na blagovno znamko Draper Jeans, ki je pokvaril njihove dobre namene - podariti res veliko številko oblek učiteljicam. To, da obleke ne more dobiti vsaka učiteljica, ki se je oglasila na razpis, pa ni naj ne bi bila zadostna osnova za tožbo.  
Reese Witherspoon v obleki svoje linije Draper Jeans:
{instagram}https://www.instagram.com/p/B-H15wtAsh6/{/instagram}
Igralka večino časa v karanteni preživlja s svojim mlajšim sinom, ki se zdaj, tako kot večina ameriških otrok, šola od doma:
{instagram}https://www.instagram.com/p/CAs7Fibgdmx/{/instagram}
Witherspoonova je ponosna mama treh otrok:
{instagram}https://www.instagram.com/p/CABhWz-gfzq/{/instagram}

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta