V planinah ostajajo doma jedi na žlico

Urška Polanc Urška Polanc
10.10.2018 16:13
Ob izteku planinske sezone smo preverili razmere na planinskih postojankah Planinskega društva Mežica, tudi to, s kakšnimi težavami se soočajo v visokogorju.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Dom na Peci je pod taktirko Planinskega društva Mežica. 
Bogdan Tušek
Vida
Ivan Pocajt
"Nabrala sva si že dosti izkušenj in znanja. Urejenih moraš imeti veliko stvari, povezanih tudi z gostinstvom, na kočo namreč ne prideš na dopust, ampak garaš od zgodnega jutra do poznega večera,"
"Iščemo rešitev, trenutno je še nimamo, saj je še kar nekaj odprtih vprašanj."
"Dokler vsi, ki smo v društvo aktivni, delamo volontersko, še nekako gre, če bi bilo treba plačevati vse storitve, ne vem, kako bi se nam izšlo,"
Janko Miklavc
Hrana v planinah
"Posebej pomembno je, da znaš pripraviti hrano, ki sodi v planine. Že pomfri in solata nista na seznamu, saj ju v dolini dobiš na vsakem vogalu. V planini so doma jedi na žlico, enolončnice - ričet, jota, golaž, pasulj in vampi. Vse to pa mora biti tudi videti lepo, biti pripravljeno na domač in preprost način, ne iz konzerve, saj obiskovalci tega ne marajo in takšne hrane ne pojedo,"
"Ljudje si prinesejo hrano s seboj, jo dajo iz nahrbtnika in jo pojedo. Tako, ko greš med ljudi, vidiš, da se pozna kriza, naše cene so namreč primerne za vsak žep glede na to, da moramo v planino vse pripeljati z žičnico,"
Enačenje postojank s ponudniki v dolini
"To vrsto turizma je treba obravnavati strateško, na nivoju države in preko Planinske zveze Slovenije nuditi tako organizacijsko kot finančno podporo planinskim društvom, da bodo lažje vzdrževala in upravljala planinske postojanke,"
Blaž Šaloven
"Zatakne se pri birokraciji, pomanjkanju sredstev, problematično pa je tudi enačenje postojank z drugimi ponudniki storitev v dolini,"
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta