V znanem hrvaškem letovišču napovedali visoke kazni za vse, ki si bodo z brisačami rezervirali prostor na plaži

A.L.
02.08.2022 11:45

"Igric", v katerih je zmagovalec tisti, ki dobi najboljše mesto v senci ali prvo vrsto tik ob morju, bo očitno počasi konec.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
EPA

Vsi, ki obiskujejo hrvaško obalo, so kdaj že naleteli na primer, ko si ljudje z brisačami rezervirajo prostor na plažah. Nad tovrstnim početjem je vedno več negodovanja, v Novem Vinodolskem so zato temu naredili konec. Vsakega, ki si bo poskušal rezervirati mesto na plaži, čaka kazen 1500 kun ali skoraj 200 evrov.

"Igric", v katerih je zmagovalec tisti, ki dobi najboljše mesto v senci ali prvo vrsto tik ob morju, bo očitno počasi konec. Nejevoljni so tudi v Baški. "Pridemo in se nimamo kam usesti, takšna gneča je," je za hrvaški RTL povedala Slovenka Dragica Hakalović. Enako je, pravi, ko poskušajo kopalci priti do vode. Brisače ležijo ena poleg druge, razvrščene pa so tik ob vodi. Za zdaj v Baški sicer še ne pobirajo kazni, a delujejo po principu opozarjanja.

Ponekod redarji zgodaj zjutraj nastavljene brisače celo pobirajo in jih odpeljejo v nekaj kilometrov oddaljeno skladišče, a ponje pride le redko kdo. "To so kupi in kupi starih brisač, ležalnikov in izpraznjenih blazin. Lani je prišlo po svoje stvari 39 ljudi," pravi Toni Juranić, župan Baške.

"Ne zdi se mi prav, da ljudje puščajo brisače čez noč. Tsti, ki pridejo na plažo kasneje, ne najdejo prostora. Pridemo ob enajstih in je že vse zasedeno. To ni prav, zato tudi sam nisem nikoli puščal brisače čez noč," je za RTL povedal Mario Baboselac iz Slavonskega Broda.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta