(VIDEO) Je to mogoče? Glavni poletni hit na Hrvaškem bodo očitno žgali Slovenci

D.Ži
03.06.2019 13:08

Nika Zorjan in Bql te dni razsajajo po Hrvaškem. Priljubljena hrvaška influencerja so učili slovenščine, v kratkem pa se obeta še poskus glasbenega osvajanja hrvaških plaž.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Nika Zorjan in Bql so se v razumevanju besed spopadli s Svenkyjem in Rasto. Dobro jim je šlo. 
Youtube

Zgodba o slovenski in hrvaški glasbi je že prastara in včasih že kar malce mitološka. Kompleksen odnos ljubezni in rivalstva, v katerem se zdi, da slovenski glasbeniki vselej potegnejo ta kratko, Slovenci pa si v nedogled vrtijo popevke z južne strani Kolpe. Ni skrivnost, da se slovenski poslušalci ob hrvaški glasbi radi zabavajo, hrvaško poznavanje slovenske glasbene scene pa se običajno zaključi nekje pri Zoranu Predinu, Videosexu in Laibach. Zato je vsak slovenski uspeh na hrvaških odrih vreden toliko več. Eden redkih Slovencev, ki jim je pri sosedih uspelo sprožiti pravo glasbeno mrzlico, je Korošec Luka Basi, slovenski pohod pa se, kot kaže, to poletje intenzivno nadaljuje.
Da gre zares, potrjujejo objave priljubljenega hrvaškega portala 24sata, ki se na družbenih omrežjih že sprašuje, ali bodo glavno glasbeno uspešnico tega leta na Hrvaškem odpeli Slovenci. Bilo bi osvežujoče.
Basiju, svojemu glasbenemu kolegu, zdaj sledijo Nika Zorjan in Bql. Simpatično prismuknjeno slovensko trojico so povabili v Joom Boos, ki velja za najbolj priljubljen hrvaški spletni projekt, namenjen mladim in mladim po srcu. Deluje pod okriljem 24sata in združuje spletni portal s številnimi družbenimi omrežji. Nika, Rok in Anej so se v skoraj devetminutni spletni oddaji družili s priljubljenima hrvaškima influencerjema. Svenky in Rasti sta sprejela izziv ter se pomerila v razumevanju slovenskih besed. Vse prej kot lahek izziv. Kako jima je šlo, preverite v posnetku:
{embed_youtube}https://youtu.be/SU3VzWtTau0{/embed_youtube}
In s čim bodo neustrašni Slovenci poskušali to poletje osvojiti hrvaške plaže?  V sredo bo premiero doživela Vruće, hrvaška različica lanskega slovenskega hita Vroče, kjer so glasove združili nekateri najbolj izstopajoči kandidati šova Slovenija ima talent. Ga imajo dovolj, da bodo pod kožo zlezli tudi zbirčnim sosedom?
{embed_youtube}https://youtu.be/-cZSeaQCEV0{/embed_youtube}
{instagram}https://www.instagram.com/p/ByNWdAin78c/{/instagram}
{instagram}https://www.instagram.com/p/ByPmWrJHwPn/{/instagram}

  

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta