(VIDEO) Skoraj leto dni po tragični smrti izšla nova Aviciijeva pesem: Spomin nanj ni zbledel

A.L.
13.04.2019 15:00

Oboževalci in glasbeni kolegi nanj niso pozabili.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Reuters

20. aprila bo minilo leto dni odkar je v Omanu umrl eden najbolj znanih didžejev. 28-letni Avicii. Spomin nanj ni zbledel, še več, poleg tega, da se ga glasbeni kolegi in oboževalci po vsem svetu vsakodnevno spominjajo, je nedavno izšla še nova pesem. Gre za prvo AViciijejo posmrtno pesem z naslovom "SOS".
{embed_youtube}https://youtu.be/u8tdT5pAE34{/embed_youtube}
Vokale za pesem je odpel ameriški pevec Aloe Blacc, ki je z Avicijem delal že leta 2013, ko je švedski zvezdnik izdal pesem "Wake Me Up". Nova skladba je del albuma "Tim" - pravo ime Aviciija je namreč Tim Bergling. Njegova glasbena sodelavca Albin Nedler in Kristoffer Fogelmark sta objavila posnetek, v katerem so pojasnjujeta, kako pomembno je, da končata delo svojega pokojnega prijatelja. V posnetku sta razkrila, da sta si je Avicii po uspehu pesmi "Wake Me Up" želel ponovnega sodelovanja z Blaccom, zato sta ga Fogelmark in Nedler poiskala. Aloe Blacc je bil nad idejo navdušen, kot poroča CNN, se je počutil počaščenega.
"Očitno je, da besedilo govori o njegovih bitkah. Mislim, da je to pomembna tema, ki jo je potrebno deliti. Dati ljudem glas, da spregovorijo o tem, da potrebujejo pomoč," je povedal Blacc. Nova pesem je v hipu postala uspešnica.
{embed_youtube}https://youtu.be/-ncIVUXZla8{/embed_youtube}

Prehitra smrt

Aviicijevo truplo so našli 20. aprila v Muskatu, glavnem mestu Omana. Policija je kmalu po dogodku izločila tujo krivdo. Glasbenikova družina je kmalu po smrti namignila, da bi vzrok tragičnega dogodka lahko bil samomor, saj naj bi se glasbenik že dlje časa bojeval z vprašanji o smislu življenja in sreči. V sporočilu za javnost je glasbenikova družina med drugim zapisala: "Ni mogel več nadaljevati. Želel je najti mir. Tim ni bil ustvarjen za hiter in krut svet šovbiznisa, v katerem se je znašel. Bil je občutljiv fant, ki je imel neizmerno rad svoje oboževalce, a se je kljub temu raje izogibal temu, da bi bil v središču pozornosti."
{embed_youtube}https://youtu.be/IcrbM1l_BoI{/embed_youtube}
Svojo smrt je glasbenik v dokumentarnem filmu z naslovom Avicii: True Stories "napovedal" kar sam. Tam je dejal, da bo kmalu umrl, v kolikor se njegovo nastopanje in turneje ne bodo končale. Letno naj bi imel po 350 nastopov po vsem svetu.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta