(VIDEO) Tako se je na odpoved Evrovizije odzvala Ana Soklič. Kaj zdaj z izbranimi komadi?

Denis Živčec Denis Živčec
19.03.2020 10:01

Zelo dostojanstveno je slovenska predstavnica prenesla slabo novico. Ključni vprašanji zdaj sta: kje bo potekala Evrovizija 2021 in kdo bo na njej pel.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Ani Soklič Rotterdam 2020 ni bil usojen. Kaj pa 2021?
Robert Balen

Da je v trenutnih razmerah nemogoče pripraviti tako velik dogodek, ki bi potekal v živo, je včeraj sporočila zveza EBU in za letos odpovedala Pesem Evrovizije, ki naj bi jo maja gostil nizozemski Rotterdam. Vse je bilo že pripravljeno, postaviti bi morali le še oder, pa je svet na glavo postavila epidemija novega koronavirusa. Trenutno je znano le to, da Evrovizije 2020 ne bo. Vsi ostali pogovori in dogovori še tečejo. Eno od vprašanj, ki še čakajo na odgovor, je tudi to, kaj se bo zgodilo z letošnjimi predstavniki posameznih držav, tudi z Ano Soklič, ki naj bi s pesmijo Voda zastopala Slovenijo. 
EBU navodil še ni podala, se pa zdi, da bo državam svetovala, naj v ogenj naslednje leto še enkrat pošljejo iste predstavnike, le z drugimi skladbami. Tudi v času epidemije ima Evrovizija svoja pravila. Pesmi za naslednjo Evrovizijo ne smejo biti javno objavljene pred septembrom. Jasno, EBU bi zaradi izredne situacije pravilo lahko prekršila in ohranila letošnje skladbe, kar pa bi pomenilo, da bi nekatere države lahko vložile veliko denarja v to, da bi njihove pesmi do naslednjega maja postale globalne uspešnice. Kar ne bi bilo pošteno do ostalih sodelujočih.
Kup denarja, ki so ga nacionalne televizije sodelujočih držav letos vložile v izbiranje predstavnikov, je tako v veliki meri šel v prazno. Nacionalni predizbori so tako postali le večerno razvedrilo za domače gledalce. Da bodo skoraj zagotovo za 2021 izbrali novega predstavnika, so že namignili na Švedskem, kjer je izbor Melodifestivalen skoraj bolj priljubljen in gledan od Evrovizije same in nemogoče si je predstavljati, da bi ga odpovedali in ohranili letošnje zmagovalke, skupino The Mamas. Malo verjetno se zdi, da bi si zveza EBU drznila državam, ki za sodelovanje na izboru plačajo pristopnino, določiti, kdo jih mora zastopati.
Več informacij bo znanih v prihajajočih dneh, nanje čakajo tudi na TV Slovenija. Na to, da ji je Rotterdam ušel, se je na kratko odzvala tudi Ana Soklič.
{facebookpost}https://www.facebook.com/EMAEvrovizija/videos/245488906479795/{/facebookpost}
"Kakšna bo usoda mojega evrovizijskega sodelovanja in skladbe Voda, so zdaj lahko zgolj predvidevanja. Z RTV Slovenija so mi sporočili, da v naslednjih dneh pričakujejo dodatna navodila z Zveze evropskih radiotelevizij, ki je organizator Pesmi Evrovizije. In potem bomo skupaj videli in se odločili, kako naprej. Vsekakor pa bomo evrovizijsko različico skladbe Voda, tako kot je bilo načrtovano, izdali v naslednjih dneh in upam, da vam bo všeč," sporoča naša letošnja nesojena Evrovizijka in dodaja željo, da bi vsi ostali zdravi in doma. Trenutno ni znano niti, ali bo Pesem Evrovizije 2021 ostala v nesrečnem Rotterdamu, kar bi stroške nizozemskim gostiteljem še precej povečalo.
​Je pa 2020 nesrečno leto za kar dva slovenska evrovizijca. Nemčijo bi namreč v Rotterdamu moral zastopati Slovenec Benjamin Dolić.Tudi tam niso sprejeli še nobene odločitve.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta