(VIDEO) Zgodil se je koncert stoletja: Govori se o nastopu J.Lo, zadnja skladba pa vas bo spravila v jok

D.Ži
20.04.2020 11:42

Iz svojih domov so se oglasili nekateri najbolj znani ljudje na planetu in počastili tiste, ki so v bitki s koronavirusom v prvih bojnih vrstah.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Jennifer Lopez je vrt okrasila z božičnimi lučkami.
Reuters

Ni bil Live Aid, a prav daleč od tega ni bilo. Četudi od doma, so se preko spletnih kamer zbrale največje zvezde in pripravile megalomanski spletni koncert En svet: skupaj doma, katerega namen je v glavnem bilo izražanje podpore zdravstvenim delavcem, ki so te dni v prvih bojnih vrstah v vojni s koronavirusom. Začelo se je s sobotnim šesturnim ogrevalnim koncertom, nato sta sledili še dve uri glavnega programa. Nastopili so Lady Gaga, ki ji je uspelo zbrati že krepko čez 32 milijonov dolarjev, s katerimi bodo zdaj poskušali razviti cepivo in pomagati prizadetim, pa Jennifer LopezStevie Wonder, Elton JohnPaul McCartney, John Legend in še mnogi drugi, ki so se odzvali povabilu Svetovne zdravstvene organizacije in organizacije Global Citizen. 
Veliko se govori o nastopu Jennifer Lopez, ki je kar na svojem vrtu odpela svojo priredbo zimzelene uspešnice Barbre Streisand People. Lopezova je priznala, da je vrt okrasila s starimi božičnimi okraski, da bi ustvarila posebno vzdušje, med petjem je nosila celo majico s podobo Streisandove. 
{instagram}https://www.instagram.com/p/B_JSUG9JEeV/{/instagram}
Koncert je odprla Lady Gaga s pesmijo Smile, nato je Stevie Wonder odpel uspešnico Lean on me. Kasneje se je pojavil  Paul McCartney in se zahvalil zdravstvenim delavcev za vse napore tekom pandemije. Zahvalam sta se pridružila tudi David in Victoria Beckham, ki sta se oglasila iz svoje vile in najavila nastop Eltona Johna.
{embed_youtube}https://youtu.be/32uSO-1zBL4{/embed_youtube}
Shawn Mendes in Camilla Cabello sta odpela What a Wonderful World, bila sta na posestvu njenih staršev, kjer sta trenutno v samoizolaciji. Na kratko se je oglasila Beyonce, ki je poslala kratko sporočilo afroameriški skupnosti v ZDA. "Afroameričane je ta kriza zelo prizadela, prosim vas, pazite nase in na svoje družine. Vem, da je težko, a bodite potrpežljivi, pozitivni in molite za naše junake," je sporočila. 
{embed_youtube}https://youtu.be/SYJCYr1I-Sk{/embed_youtube}
Oglasili so se tudi Chris Martin, Nicole Kidman, pa John Legend, ki je s Samom Smithom odpel duet, gledalce sta nagovorili tudi nekdanji prvi dami Michelle Obama in Laura Bush. Sodelovala sta tudi igralec Idris Elba in njegova žena Sabrina, ki sta virus že prebolela. Koncert se je zaključil s spektakularnim nastopom Johna Legenda, Celine Dion, Andree Bocellija in Lady Gaga. Zapeli so Bocellijevo The Prayer.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta