(VIDEO) Znova vzpostavljena najdaljša letalska linija na svetu

A.L.
13.10.2018 08:47

Let traja skoraj 18 ur.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
EPA

Singapore Airlines je ponovno vzpostavil najdaljšo neposredno letalsko linijo na svetu. Ta povezuje singapursko letališče Changi in newyorško letališče Newark, poročajo tuji mediji.
Prvi let je trajal 17 ur in 52 minut, kar celo dobro uro manj, kot so sprva napovedali. Na krovu letala je bilo 150 potnikov in 17 članov posadke, letalo pa je preletelo več kot 15.000 kilometrov.
{embed_youtube}https://youtu.be/NPEwN0eixbo{/embed_youtube}
Letalska družba Singapore Airlines je linijo znova vzpostavila po petih letih premora. Takrat so jo zaprli, ker naj bi bila nedobičkonosna, še pišejo tuji mediji. Potniki letala so povedali, da je čas na 17 ur trajajočem letu mineval hitro in brez težav.
{twitter}https://twitter.com/SingaporeAir/status/1050369714986209280{/twitter}
Drugo najdaljšo neposredno linijo na svetu si lasti Qatar Airlines. Ta povezuje Auckland in Doho, relacijo pa preleti v 17 urah in pol. Tretjo najdaljši linijo ima avstralska letalska družba Qantas, ki povezuje Perth in London. Letalo na tej relaciji potuje 17 ur.
 
 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta