Voditeljica Lea Mederal Gams živi skromno

B.S.
27.05.2018 06:52
Pravijo, da si moraš poiskati delo, ki ga boš opravljal z veseljem, pa boš vedno srečen. Šestindvajsetletni Lei Mederal Gams je to vsekakor uspelo. V oddaji Potep z Leo, ki jo lahko gledate na TV3, je namreč združila ljubezen do potovanj, narave, hribov, zanimivih pogovorov in ne nazadnje televizije.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
TV3
Lea
“Zdi se mi, da je TV3 televizija, ki ima ogromen potencial, dobro pozicijo, namenjena pa je široki publiki med 18 in 80 letom … Z možem Miho zelo rada potujeva, tako da bova oddaje, ki jih bova snemala v tujini, naredila skupaj. Takšna je bila recimo že prva, v kateri sem predstavila Vietnam. Morda je tudi to, da sva prepotovala že lep del sveta, razlog, da z leti vse bolj cenim lepote Slovenije. Tako bom v svojih oddajah odkrivala tudi zanimive kotičke pri nas. Morda ste videli oddajo, kjer sem šla z Neisho na Šmarno goro, z Nives pa na Ljubljanski grad - to sta destinaciji, ki sta tudi meni, odkar sem se iz Dragomerja preselila v Ljubljano, zelo ljubi. Seveda pa za naprej načrtujem še izlete v druge regije,”
“Neisha mi je že obljubila, vendar sem jo imela že v drugi oddaji, tako da bom verjetno poiskala drugo ‘žrtev’. Itak med znanimi izbiram take, ki jim hoja ni povsem tuja. Cilj je določena izletniška točka, zato mora biti sposoben hoditi vsaj eno uro v vsako smer. Ker se celotna pot snema, se vidi prav vse - kako se človek znoji, kako hitro se zadiha …”
Najbolj zaupam sebi, pri tej oddaji pa tako natančno vem, kdaj bo kaj narejeno, kako bo potekalo, kdaj bo zmontirano …, ker se o vsem dogovorim sama. Če si odvisen od drugih, se vedno kaj zavleče, kdo odpove …”
Vozim starega fiat punta, saj mi avto ne pomeni nič. Denar namenim raje za potovanja. Ne hodim v kozmetične salone ali na velika nakupovanja, ampak živim skromno, saj z možem vse vloživa v potovanja. Ta so po mojem mnenju najboljša šola življenja. Šele na potovanjih se recimo zaveš, kako homogeni smo v Sloveniji, saj tu redko vidiš temnopoltega človeka ali Azijca. V tujini smo tako pogosto sprva v šoku, ker so večinoma povsod bolj pisani kot pri nas. Ko sem se vrnila iz Vietnama, sem recimo tudi ugotovila, da smo Slovenci čemeren in zadrt narod. V Vietnamu se vsi smejijo, zato si tudi ti dobre volje, že na letališču pri nas pa sem videla same kisle obraze …,”
Članek je bil objavljen v reviji STOP.
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta