Zala in Gašper sta se grdo scufala s Trnovfestom: "Ne pustiva se izsiljevati!"

D.Ži
06.08.2019 14:41

Po tem, ko sta naša letošnja evrovizijca sporočila, da na festivalu ne bosta nastopila, se je zvrstilo nekaj žolčnih objav na družbenih omrežjih.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Andres Putting/Eurovision.tv

Prav grdo je te dni počilo med Zalo Kralj in Gašperjem Šantlom ter organizatorjem Trnovesta. Sploh po tem, ko je postalo jasno, da najavljena slovenska evrovizijska predstavnika tam ne bosta nastopila. Nastalo je nekaj žolčnih objav na družbenih omrežjih. Center Slovanskih Kultur France Prešeren, ki festival organizira, je objavil: "Spoštovani obiskovalci festivala TrNOVfest. Morda ste že zasledili, da sta Zala Kralj & Gašper Šantl danes odpovedala nastop in brez opozorila odpovedala TrNOVfest dogodek na naši Facebook strani. Organizatorji se žal ne moremo in ne bomo pustili izsiljevati z višanjem že dogovorjenega honorarja po objavi programa in raje iščemo primerno zamenjavo, Zali in Gašperju pa so vrata odprta v kolikor bosta prvič nastopila za prvotno dogovorjeno ceno. Vsem 24 kupcem vstopnic bomo povrnili kupnino in jim podarili še eno vstopnico za dogodek po lastni izbiri."
{facebookpost}https://www.facebook.com/CSKFP/posts/1139155956279242{/facebookpost}
Ni trajalo dolgo, ko se je na uradni Facebook strani Zale in Gašperja pojavil dolg zapis. "Kdo začne prodajati karte, preden se z glasbenikom sploh dokončno dogovori za nastop?!" se sprašujeta glasbenika in dodajata, da se jima zdi prav, da še sama predstavita svoj pogled glede odpovedi nastopa. 
{facebookpost}https://www.facebook.com/zalagasper/posts/2152181591746569{/facebookpost}
"V zadnjem dnevu so se pojavile nekatere informacije in objave s strani organizatorja festivala, ki niso le neresnične, ampak tudi žaljive do naju kot posameznikov. V vsem času skupnega projekta zalagasper sva z vsemi organizatorji sodelovala brez kakršnihkoli večjih zapletov, s podpisanimi pogodbami, ki so varovale interese obeh strani. Tudi za ta in naslednji mesec, ko imava poleg Trnovfesta planiranih še 6 drugih koncertov, se pri nobenem drugem organizatorju ni pojavila težava glede podpisa pogodbe. Poleg tega se nama zdi pravilno, da ponudiva enotno ceno vsem, tudi če bi lahko teoretično na nekaterih večjih prizoriščih zaslužila več. Pri podpisu pogodbe za Trnovfest pa se je zgodilo, da je organizator v več kot 40 dneh ni želel podpisati, pri čemer je kot razlog navajal ‘pokvarjen računalnik’ in hkrati izražal svoje nezadovoljstvo nad najino prošnjo po podpisu pogodbe v stilu “ali nam res ne zaupata, da si želita to pogodbo?”." pišeta Zala in Gašper.

Thomas Hanses/eurovision.tv
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta