Zares pošteno turistično zavarovanje za tujino

Oglasno sporočilo Oglasno sporočilo
26.01.2023 00:00

Plačajte le za dni, ko ste v tujini. In še to za nazaj.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
iStock

Kdo pravi, da na področju zavarovalništva ni inovacij? Za eno bolj zanimivih sta vsekakor poskrbeli slovenski podjetji Telekom Slovenije in Zavarovalnica Sava, imenuje pa se turistično zavarovanje Brezskrbni. Gre za napredno turistično zavarovanje, namenjeno tistim, ki imajo sklenjeno mobilno naročniško razmerje z družbo Telekom Slovenije.

Njegova velika prednost je ta, da deluje povsem avtomatizirano. Uporabniki zavarovalno premijo plačajo le za tiste dni, ko jim velja jamstvo, torej ko so dejansko v tujini. Kako zavarovalnica to ve? Zavarovanje je preprosto vezano na mobilno gostovanje (t. i. roaming) in teče v obdobju, ko se zavarovanec nahaja v omrežju tujega operaterja. Premija za individualno zavarovanje znaša 0,99 € na dan v tujini, premija za družinsko zavarovanje pa znaša 2,48 € na dan v tujini, pri čemer je pohvalno tudi to, da je na polici lahko vključenih največ 7 zavarovancev, in sicer dve odrasli osebi in do pet otrok. 

Brezskrbno v tujino

Turistično zavarovanje Brezskrbni pohvalno velja za cel svet. Samodejno se vključi ob prehodu državne meje, ko se pametni telefon uporabnika poveže v omrežje tujega mobilnega operaterja. Takrat uporabnik prejme tudi informacijo v obliki sporočila SMS. Pri tem se lahko v 60 minutah tudi odloči, da zavarovanja ne želi uporabljati. Ob vrnitvi v Slovenijo se zavarovanje samodejno izključi in uporabniku za izključitev ni treba storiti ničesar. Poskrbi le za vključen mobilni signal na mobilnem telefonu in povezavo v omrežje.

Kot omenjeno zavarovalnica zavarovanje obračunava dnevno, vendar skupaj največ 45 dni v letu. Če ste v posameznem zavarovalnem letu v tujini več kot 45 dni, za to dodatno ne plačate nič, v veljavi pa imate polno kritje.

Turistično zavarovanje Brezskrbni poskrbi za vas, če ste v tujini in:

  • vas pri plavanju preseneti meduza ali
  • vam v hribih spodrsne na mokrem listju
  • ali se ne znajdete v dinamični vožnji domačinov in pride do prometne nesreče
  • ali kulinarika obiskane destinacije nima pozitivnega učinka na vaše telo.
Shutterstock

Za piko na i so v turistično zavarovanje Brezskrbni vključeni tudi stroški morebitnega zdravljenja korona virusa, vključeno je tudi kritje osebne odgovornosti za zimske športe (brezskrbno na smučanje) in celo kritje za službene poti.

Zavarovancem je 24 ur na dan na voljo asistenčni center v slovenskem jeziku, v katerem poskrbijo za takojšnjo pomoč, povračilo stroškov ambulantnega ali bolnišničnega zdravljenja ter nujni prevoz do zdravstvene ustanove ali premestitev med zdravljenjem, kot tudi prevoz v Slovenijo po končanem zdravljenju.

Povejte, ste že slišali za boljše turistično zavarovanje?

Zavarovanje je na našem trgu edinstveno, saj ko ga enkrat sklenete, ste lahko pred odhodom v tujino popolnoma brezskrbni, tako na smučanju kot na morskem oddihu ali pri kateremkoli drugem odhodu v tujino.

Za sklenitev zavarovanja morate biti registrirani uporabnik portala Moj Telekom, sklenete pa ga pri Zavarovalnici Sava.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.