Zmagovalec Kmetije obtožen tatvine

Tina Recek Tina Recek
05.09.2017 19:12

Zmagovalec televizijskega šova se ni prikazal na sodišču zaradi komunikacijskega šuma med zaporoma

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Mirsad in Fahrudin Čaušević - Faki sta sta bila obsojena na zaporno kazen, ker sta iz hiše odnesla deset naložžbenih zlatnikov, vrednih skoraj 13 tisočakov, pet kilogramskih srebrnih palic in 20 stogramskih zlatih palic.
Maja Marko

Na zatožno klop bi moral sesti zmagovalec televizijskega resničnostnega šova Kmetija Fahrudin Čaušević, znan po vzdevku Faki, sodijo mu zaradi poskusa velike tatvine v sostorilstvu. A obtoženega ni bilo na sodišče. Razlog za to tiči v komunikacijskem šumu med ljubljanskim priporom in zaporom na Dobu. Faki je namreč zadnje mesece, vse do začetka avgusta, čepel v ljubljanskem priporu, potem so ga premestili na Dob. Iz ljubljanskih priporov pa zaporov na Dobu niso obvestili, da bi Čaušević moral na obravnavo. Zato je sodnica Irena Škulj Gradišar obravnavo prestavila na oktober, pričo Petra Pegama pa zaslišala zunaj glavne obravnave.
​Na prostor za priče je bil vabljen tudi oškodovanec V. K., v čigar stanovanje je bilo vlomljeno. A se je opravičil zaradi zdravstvenih razlogov, obenem pa sodišču pisno sporočil, da umika predlog za pregon Čauševića. A ta njegov predlog ne vpliva na kazenski postopek, saj se ta očitek preganja po uradni dolžnosti.
Fahrudin Čaušević se je po zmagi v televizijskem šovu neslavno znašel pred roko pravice skupaj z bratom Mirsadom zaradi ropa in velike tatvine. Konec lanskega novembra ju je prvostopenjsko sodišče spoznalo za kriva. Fakiju je prisodilo dve leti in osem mesecev zapora, njegovemu bratu Mirsadu pa osem mesecev manj. Tako sodbo so višji sodniki letošnjega marca potrdili.
A tik pred Fakijevo obsodbo na prvostopenjskem sodišču naj bi se bil skupaj z neznanim sostorilcem najprej skozi prezračevalni jašek kletne garaže prikradel v blok na Cesti dolomitskega odreda v Ljubljani. Dvojica je iz kleti odšla v peto nadstropje, se po lestvi povzpela skozi vzdrževalni jašek na streho bloka in se po lestvi spustila do stanovanja v petem nadstropju. A na koncu sta stanovanje zapustila praznih rok, ker ob pregledu nista našla vrednejših predmetov. Ko sta storilca odhajala iz bloka, ju je zalotil stanovalec. Ukazal jima je, naj počakata, vendar sta se pognala v beg, Faki pa naj bi bil moškega poškropil s solzivcem. O dogodku so bili obveščeni policisti, ki so kmalu nedaleč stran ustavili Fakija in ga pridržali.
Obtoženi krivde ne priznava. Trdi, da se je okoli 20. ure poslovil od tašče, ko ga je na poti domov prestregla policija. O posnetku nadzorne kamere, ki je nameščena pred vhodom v blok, v katerem se je zgodilo kaznivo dejanje, pa pravi, da na njem ni on.
Včeraj zaslišani Pegam, v spornem času upravnik bloka, je dejal, da ob dogodku ni bil prisoten, lahko pa le našteje, kaj je bilo poškodovano. Po njegovih besedah so bila poškodovana vhodna vrata v vetrolovu, žičnata ograja, okno in uničene kamere, nameščene pred garažami.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta