Prihodnje leto Škoda z električnim športnim terencem

Janez Kovačič Janez Kovačič
17.05.2020 05:00

Škoda bo v začetku prihodnjega leta na trge poslala prvi povsem električni športni terenec, ki bo, tako kot številni drugi avtomobili koncerna Volkswagen, ki je lastnik češke tovarne, nastal na novi osnovi za električna vozila MEB.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Škoda

V dolžino se bo škoda enyaq iV potegnila do 464 centimetrov, medosne razdalje bo za 276 centimetrov, prtljažnik bo v osnovi pogoltnil 585 litrov prtljage. Zanimiva je pogonska shema: osnovna izvedenka bo imela električni pogon na zadnji kolesni par, zmogljivejša dodaten elektromotor s prenosom moči na prednji kolesi.
Skupaj bo na voljo pet različic glede na skupno moč motorja oziroma motorjev in tri različno zmogljive baterije, v najboljšem primeru naj bi bil tako zagotovljen doseg 500 kilometrov po protokolu WLTP. Najzmogljivejši enyaq iV naj bi po tovarniških zagotovilih do 100 km/h pospešil v 6,2 sekunde, najvišja hitrost naj bi bila 180 km/h. Pri Škodi s tem avtomobilom uresničujejo načrt, po katerem naj bi do leta 2022 predstavili več kot deset električnih avtomobilov.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta