Adria Airways zanika navedbe o izsiljevanju vlade na sestanku s Šarcem

Gregor Grosman Gregor Grosman
29.05.2019 15:44
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Marko Vanovšek

Da nemški lastniki letalskega prevoznika Adrie Airways pričakujejo, da jim bo država priskočila na pomoč pri pridobivanju posojil in evropskih sredstev, v nasprotnem primeru napovedujejo zaprtje družbe in odpuščanja več sto zaposlenih, ter da bodo Slovenijo tik pred začetkom predsedovanja EU odrezali od preostalega sveta, so zapisali pri Siol.net. Glavni direktor Adrie Airways Holger Kowarsch je namreč prejšnji torek obiskal predsednika vlade Marjana Šarca in državnega sekretarja Vojmirja Urlepa.
Povod za sestanek, tako pojasnjujejo pri Adrii, je bil govor premierja Šarca na prvomajskem dogodku na ljubljanskem Rožniku, ki je Adrio Airways navedel kot slab primer privatizacije. "Danes se sprašujem, koliko časa bo še letela naša Adria," je takrat dejal Šarec. 
"Po govoru predsednika Vlade RS ob prazniku dela je Adria Airways prosila za sestanek in zelo smo veseli, da je sprejel pobudo. Sestanek je bil izveden 21. 5. 2019, Adria Airways je predsedniku Vlade RS predstavila stanje in poslovanje podjetja ter poslovne načrte v prihodnosti. Pogovor je tekel tudi o načinih aktivnejšega sodelovanja, tudi v luči bližajočega se predsedovanja Slovenije Svetu Evropske unije. Družba si želi z državo ustvariti tvoren dialog in aktivnejše sodelovanje pri reševanju vprašanj zasebnega sektorja, hkrati pa pričakuje, da bo država aktivneje pristopala k sooblikovanju poslovnega okolja," pojasnjujejo pri Adrii. 

Tit Košir
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta