(AVDIO in VIDEO) Podkast Večer v živo: Julija Sojič, zeliščarka in terapevtka: Kako si sami blažimo tegobe

Večer Večer
04.07.2019 17:06

V podkastu gostimo zeliščarko/poznavalko zelišč in terapevtko (refleksoterapevtko in energijsko terapevtko) Julijo Sojič, ki deluje v dvorcu Trebnik.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Tokrat se v podkast klepetu družimo z zeliščarko in terapevtko Julijo Sojič. Njene naravne zeliščne izdelke za nego telesa poznamo pod znamko Dvorec Trebnik. Julija ni samo odlična poznavalka zdravilnih zeli in njihovih blagodejnih učinkov, je tudi vsestranska terapevtka; izvaja obrazno refleksoterapijo, energijsko terapijo, terapijo z barvami in kristali.
Kot poznavalko zelišč te poznamo po naravnih izdelkih Dvorec Trebnik. Zanima me, v kateri od naštetih vlog (zeliščarka, refleksoterapevtka in energijska terapevtka) se najbolje počutiš, v kateri si najbolj »ti«?
Rada delam vse od naštetega. Med študijem sem se seznanila z izdelavo kozmetike, takrat sem se srečala tudi z refleksoterapijo. Nato sem svoje znanje nadgrajevala in dopolnjevala. Zdaj vso pridobljeno znanje pri svojem delu kombiniram. Tako je vsaka stranka deležna celosten obravnave; ko pride, jo, lahko bi rekla, »skeniram.«
To pomeni; če pridem k tebi z bolečino v križu, me, kot praviš »skeniraš« in ugotoviš, kje je vzrok bolečine?
Tako je. Bolečino najprej fizično odpravim, nato poiščem vzrok bolečine, ki je običajno drugje, običajno na čustvenem področju. To napravim z refleksoterapijo obraza.
{embed_youtube}https://youtu.be/SZjnhP_3YIw{/embed_youtube}
Dotaknili se bova vseh tvojih vlog, najprej zeliščarske vloge. Pred dnevi ste želi sivko. Običajno jo povezujemo s poletjem, morjem in moli, vendar je sivka mnogo več kot to, mar ne?
Res je. Sivko obožujem. Ne samo zato, ker pomirja, tudi regenerira. Poleti s sivko lahko blažimo opekline, blagodejna je pri zvinih, kašlju, pred spanjem jo lahko uporabimo za umiritev, prežene tudi glavobol.
Bi si iz sivke z domačega vrta lahko doma sama pripravila kak pripravek za nego kože?
Lahko. Pripraviš lahko sivkin losijon.
Res? Kako?
Cvetove sivke namočiš v sončnično, olivno, jojobino ali katerokoli drugo olje. Izbereš ojle, ki ne postane hitro žarko. Tako namočeno sivko v olju pustiš nekaj tednov, nato ga precediš skoz gazo. Dobiš t. i. macerat, ki je bogat z vsemi odličnimi učinkovinami sivke. Dodaš mu aloe vero in dobiš super vlažilno kremo oz. losijon za nego kože.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta