(AVDIO IN VIDEO) Podkast Večer v živo z Mojco Fatur, umetnico, igralko in pravljičarko: "Najpomembnejša sta vera in zaupanje"

Maja Furman Maja Furman
09.02.2022 10:43

Mojca Fatur je umetnica, igralka in pravljičarka. Pred kratkim nas je osupnila in navdahnila s svojo samoozdravitvijo. Je glasnica zavedanja, da smo ljudje izjemna bitja, ki nosimo izjemno moč. V podkastu sva se pogovarjali, kako to moč prebuditi, jo osvoboditi ter z njeno pomočjo zaživeti polno, izpolnjeno, intenzivno.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Pogovoru z Mojco Fatur prisluhnite na povezavi TUKAJ

Mojca, dobrodošli. Zelo ste ustvarjalni zadnje čase. Gledamo vas v novem mladinskem filmu Kapa, izdali se zbirko štirih slikanic itd. Kaj še trenutno nastaja, kaj ustvarjate?

Hecno je; ko me ljudje opazujejo od zunaj, rečejo, da veliko ustvarjam. Sama pa imam ves čas občutek - »o moj bog, nič ne delam!« Znotraj sebe namreč kipim od energije in idej, a je realiziranega malo tega, kar je v meni. Zato imam občutek, da nisem nič naredila. Zdi se mi, da si na sploh premalokrat vzamemo čas in pogledamo na svoje delo ter si rečemo: »Uau, veliko sem naredil!« Pred kratkim sem zaključila še eno pravljico, ki je nisem poslala še nobeni založbi, v glavi snujem že dve novi. Rekla sem si namreč, da želim ustvariti devet pravljic. Hkrati ustvarjam lasten projekt, v katerem bi rada bolj natančno predstavila zgodbo svoje samoozdravitve. Opažam namreč, da, ne glede na to, da sem o tem že velikokrat govorila, ljudje še vedno ne dojamejo dobro kompleksnosti procesa moje samoozdravitve. Rada bi, da ljudje dobili globlji uvid v ta proces.

Kako se je začela vaša pot samoozdravitve? Ste tudi vi imeli kak zgled?

Nisem imela nobenih zgledov. Na začetku sem imela celo tako hecno idejo, da bo dovolj, če bom svoj organizem razstrupila z raznimi zelenjavnimi sokovi in bo nato moje telo kar samo našlo svojo inteligenco in prešlo v ravnovesje. Vendar se stanje ni niti malo izboljšalo. To je bil prvi udarec, saj sem bila popolnoma prepričana, da bom to zmogla z levo roko. Takrat sem prvič pomislila, kaj pa, če se mi stanje res zakomplicira? Hkrati me je prešinilo zavedanje, da si sila, ki je znotraj nas, v našem telesu, želi živeti! Ključno je bilo spoznanje, da moje telo želi z mano prosperirati, le slišati ga moram znati. Zavedala sem se, da moram svoje telo pripeljati do točke, od koder bova lahko začela sodelovati. Ko sem prišla do te točke, ko sem torej začela slišati poteke znotraj sebe, sem dobila občutek, kot da bi se povezala z nekim višjim jazom, z višjim delom sebe, ki ima globlji uvid. Imela sem občutek, kot da mi ta višji jaz narekuje korake, kaj naj naredim v procesu samozdravljenja. Vem, da je večini težko, ko ob ponudbi raznih metod in zdravilcev, ki so dosegljivi na internetu, da so zmedeni … Mislim, da je zelo pomembno, da znamo slediti našim notranjim antenam in na ta način prepoznavati, kaj je, v poplavi vsega, dobro in primerno za nas. Kajti nekaj, kar pomaga meni, ni nujno, da bo pomagalo tebi, in obratno.

Za vas je bila prednost dejstvo, da ste se zavedali inteligence, ki jo imate znotraj sebe. Veliko ljudi se je ne.

Hvaležna sem ljudem, kot je Joe Dispenza, ki širi to znanje in zavedanje. Kmalu mi je prišla v roke njegova prva knjiga, ki ni prevedena v slovenščino, brala sem jo v angleščini. Je zelo zahtevna in kompleksna, s čimer se strnja tudi avtor sam. Knjige nisem prebrala v celoti, sem jo pa prebrala ravno dovolj in ravno tisti del, kjer Dispenza opisuje svojo zgodbo samoozdravitve, in kjer govori o t. i. živi sili oz. inteligenci znotraj nas. Kar sem prebrala, mi je dalo ogromen zagon za nadaljnje raziskovanje.

Več vsebine vas čaka v podkastu Večer v živo.

Pogovor je vodila Maja Furman. Spremljajte dogodke Večer v živo na spletni strani www.vecer.com/vzivo.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta