Bob leta: Glasujte za bob, osvojite tablico

Denis Bende Živčec
25.11.2023 03:30

Znanih je deset nominirancev za bob leta 2023. Zmagovalca bomo razglasili 20. januarja v SNG Maribor, glasovanje teče, vstopnice so še na voljo.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Bob leta 2022 je domov odnesel Dan Podjed, tako prisrčno ga je objela ministrica Emilija Stojmenova Duh. Kdo se bo objemal 20. januarja?
Sašo Bizjak

Zavihajte rokave, pred bralci Večera je tisti del leta, ko s skupnimi močmi izberemo najodmevnejšo izjavo leta, ki jo bomo 20. januarja v SNG Maribor svečano razglasili na že težko pričakovani prireditvi Bob leta 2023. Že petindvajseti po vrsti! Uredništvo je svoje delo že opravilo. Pod drobnogled je vzelo vse izjave, ki so se v zadnjih mesecih kot bob dneva znašle na naslovnici našega časnika, in izbralo deset tistih, ki so najbolj zadele žebljico na glavico. Kdo je najbolj rekel bobu bob? O tem boste odločili vi. Glasovanje se je pravkar začelo, nominirance in njihove prodorne izjave preberite na spletni strani vecer.com/bobleta, kjer lahko za svojega favorita glasujete elektronsko, lahko pa nam svoj glas pošljete z glasovnico, ki jo najdete v tiskani izdaji Večera. Z malo sreče si lahko z oddanim glasom prislužite atraktivno nagrado - tablični računalnik. Srečnega dobitnika bo določil žreb.

Komu je uspela najodmevnejša izjava?

In kdo so letošnji nominiranci? Ljudje, ki kritično razmišljajo o dogajanju v mestu, državi in svetu, o vseh nas in iskanju smisla sredi neustavljivega ritma, v katerem se vrti naš planet. Nominiran je destilar, podjetnik in vojak Bojan Lunežnik, pa Mirjana Duler, solastnica podjetja, ki je postavilo most za pešce na Prevaljah, arhitekt Boris Podrecca, učiteljica dr. Dragica Pešaković, vodja Delavske svetovalnice Goran Lukić, Meta Puklavec, ki je prejela naziv častne občanke Ptuja, socialna antropologinja dr. Vesna V. Godina, sociolog dr. Franc Trček, redni profesor dr. Gregor Jurak in igralec Dario Varga.

Kot smo obljubili, bomo napetost do 20. januarja stopnjevali postopoma, tudi zato, ker bob leta vselej poteka v skladu z mislijo: pričakujte nepričakovano. Nominiranci so znani, na druge podrobnosti o enem najbolj bleščečih in spremljanih večerov v mariborskem družabnem letu pa bo treba še malce počakati. Vstopnice za ogled prireditve, katere luči bodo ob 20.00 zažarele v SNG Maribor, so že naprodaj, zanimanje je veliko, zato z nakupom vstopnice, ki je lahko tudi imenitno darilo, ne odlašajte. Bob leta tudi po četrt stoletja ostaja prireditev, ki se je je pomembno udeležiti in biti viden. Vstopnice je mogoče kupiti na prodajnih mestih Eventima in na Eventimovi spletni strani. Na voljo so v treh kategorijah - VIP-parter, parter in na balkonu. Prvi kupci lahko sedeže izbirate.

Bob leta 2023 bo poln presenečenj

Že zdaj pa lahko namignemo, da bo prireditev ohranila svojo prepoznavno pikro, satirično rdečo nit, da bo nastavila ogledalo družbi in da ne bo skoparila s presenečenji. Pustite se presenetiti, kdo bo prijel za voditeljski mikrofon. Bob vselej prinese tudi nekaj glasbenih posladkov, in potem ko je zmagovalec že znan, prijetno druženje ob kozarcu žlahtne kapljice na hodnikih teatra.

Bob leta 2022 je izrekel antropolog Dan Podjed: "Imamo cel kup gurujev sreče, ki nas prepričujejo, da nismo dovolj srečni in da se moramo potruditi, da bomo bolj. A mislim, da bomo najbolj srečni takrat, ko se bomo nehali truditi biti srečni in ko bomo namenili pozornost drugemu." Za lažje odštevanje oddajte svoj glas, si morda priborite nagrado, kupite vstopnico, za pripadajočo dramo pa bomo poskrbeli mi.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.