Boj pred evropskimi volitvami gre proti finalu: Večerovo drugo soočenje v Mariboru, kdo se bo soočil?

DR
30.05.2024 10:03

Jutri, v petek, ob 17. uri bomo v Vetrinjskem dvoru v Mariboru soočili tri kandidatke in pet kandidatov, ki želijo poslanski sedež v Evropskem parlamentu na volitvah 9. junija. Kdo bo na soočenju zastopal liste in stranke?

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Na Večerovem prvem soočenju kandidatov za Evropski parlament v Mežici ...
Andrej Petelinšek

Medijska hiša Večer javnost informira, obvešča, analizira in postavlja v kontekst številne vsebine, povezane z bližnjimi volitvami v Evropski parlament, ki bodo v nedeljo, 9. junija. Slovenijo bo tokrat prvič v Evropskem parlamentu v Strasbourgu zastopalo devet poslancev, kar pomeni, da naši državi pripada eno poslansko mesto več kot do zdaj, kar daje ob številih evropskih in svetovnih izzivih tem volitvam še večjo težo.

Zanimanje za zastopanje slovenskih interesov v 720-članskem parlamentu (do zdaj je bilo poslancev 705) je seveda tudi v slovenski politiki veliko, gre namreč za pomembno soodločevalsko evropsko funkcijo, ki pa je tudi prestižna. Kakšna stališča bi v Bruslju in Strasbourgu zastopali kot evropski poslanci iz Slovenije?

V Evropskem parlamentu v Strasbourgu bo v novem mandatu  z ekipami delovala deveterica slovenskih izvoljenih predstavnikov ljudstva.
Reuters

Soočili se bodo dr. Vladimir Prebilič, obramboslovec in nosilec liste Vesna - Zelena stranka, Matej Grah, šef podmladka največje vladne stranke Gibanje Svoboda, Franc Bogovič (SLS)evroposlanec in dolgoletni politik, samostojna poslanka in nekdanja novinarka Mojca Šetinc Pašek (Zeleni Slovenije), Matevž Frangež, državni sekretar na ministrstvu za gospodarstvo turizem in šport (SD), nekdanji mariborski župan Franc Kangler (SDS), evropska poslanka in dolgoletna političarka Ljudmila Novak (NSi) in Nataša Sukič, podpredsednica državnega zbora in nosilka liste Levica.

Odprli bomo vprašanja, ki zadevajo prihodnost Evrope in Slovenije v njej, zanimala pa nas bodo tudi njihova osebna mnenja o najaktualnejših temah, aktualno bo slovensko priznanje Palestine, ob številnih kompleksnih izzivih, kot so varnost, zeleni prehod, podnebne spremembe, še kako pomembno pa je tudi dobro vodenje Evropske komisije, v kateri ima tudi Slovenija zagotovljeno komisarsko mesto.

Soočenje bo vodil Večerov novinar in urednik Tomaž Ranc, ogledate si ga lahko v živo, seveda pa bomo o njem tudi podrobneje poročali na naših medijskih kanalih, na spletu, v tisku, na družbenih omrežjih, kasneje pa bo dogodek za analize ali pa samo informiranje pred volitvami 9. junija na voljo tudi na kanalu Youtube. Dobrodošli!

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta