Božični program v živo na javni televiziji: Gostila jih bo v snežni krogli, večje presenečenje pa ...

Saša Britovšek
22.12.2020 06:05
"Ustvariti prijeten družinski večer za vse generacije in vse okuse," je vodilo, s katerim so se na TV Slovenija letos lotili ustvarjanja božičnega televizijskega programa v živo. Gledalcem pripravljajo poseben program od 20. ure do polnočnice
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Bernarda Žarn se že veseli vodenja božične oddaje na TV Slovenija.
Adrian Pregelj

"V studijskem delu v živo bodo k Bernardi Žarn v snežno kroglo prišli različni gostje z navdihujočimi božičnimi zgodbami, vklopili se bomo v živo v Vatikan. Studijski del se bo prepletal z glasbenimi nastopi s praznično okrašenega Prešernovega trga v Ljubljani, skupaj s Simfoničnim orkestrom RTV Slovenija in vrhunskimi slovenskimi pevci smo poustvarili najlepše božične uspešnice, slišali boste kakšen zanimiv duet. Gotovo si želimo, da bi se gledalci ob našem programu predvsem razvedrili, saj nam optimizma in dobre volje v teh časih primanjkuje," pove Rok Smolej, urednik Programa plus, v okviru katerega letos prvič pripravljajo božični večer v živo.

Bernarda Žarn je topla, prijazna, mila, izkušena TV-voditeljica.
Rene Gomolj

O takšnem božičnem programu razmišljajo že nekaj let, letos pa so se zaradi posebnih okoliščin odločili, da idejo uresničijo. "Zavedamo se, da bo letošnji božič poseben, saj kaže, da se ne bomo mogli družiti kot po navadi, marsikdo bo praznoval sam, zato je več kot primerna priložnost, da se na božični večer z gledalci povežemo vsaj prek TV-ekranov, da jim namenimo prijazno besedo, lepo voščilo, prijetno melodijo, navdihujoč pogovor in predvsem upanje, da bo vse v redu. Poskrbeli bomo, da gledalci ne bodo sami na božično noč, kot je zapisano v refrenu znane božične uspešnice, ki jo boste lahko slišali tudi v božični oddaji," pove Smolej. Božič ni le praznik, ampak je predvsem občutek. In namen takšne oddaje je v gledalcih vzbuditi prijetne občutke, morda občutek povezanosti. Na božični večer se bomo z gledalci čutili še posebno povezane. Sogovornik upa, da bodo to začutili tudi gledalci.

Letos se bo Bernardi Žarn pri vodenju božične oddaje na TV Slovenija pridružila znana slovenska pevka Helena Blagne.
Nina Vidmar

Ti se bodo lahko na božični večer po telefonu vključili v program, morda le z lepo mislijo, voščilom ali pozdravom za koga od bližnjih, s katerimi ne morejo preživeti božičnega večera. Povezani bodo prek socialnih omrežij, kamor bodo lahko gledalci poslali fotografije svojih božičnih drevesc, jaslic, najbolj izvirne pa bodo nagradili. In zakaj so za vodenje izbrali Bernardo Žarn? "Bernarda je naš prepoznaven obraz, je topla, prijazna, mila, izkušena, gotovo prva izbira za vodenje takšnega večera. Nekoliko večje presenečenje bo najbrž njena sovoditeljica Helena Blagne, ki na božični večer torej ne bo samo pela, ampak bo gledalce v čudovitem plašču v odtenku smetane nagovorila kot gostiteljica s Prešernovega trga. O Heleni lahko povem, da se je izkazala za veliko profesionalko, poleg vsega drugega je tudi videti fantastično, kar za televizijo ni nepomembno," razkrije Rok Smolej.

Gostili bodo tudi Božička, predvsem zato, ker so bili najmlajši letos za srečanja z njim prikrajšani. Božiček jih bo tako pozdravil in nagovoril po televiziji, lahko ga bodo poklicali po telefonu, mu kaj lepega povedali, zapeli, Božiček jih bo tudi obdaril … Torej si bodo dovolili tudi malo otroških fantazij in skupaj pričakali Božička. Je pa letošnja oddaja tudi organizacijski in logistični izziv. Zaradi okoliščin so se odločili za dve ločeni prizorišči. Pravzaprav so se do zadnjega odločali, kje in kako bodo snemali, ukrepi in odloki, povezani z epidemijo, so se spreminjali in težko je bilo načrtovati. Tudi v studio bodo gostje prihajali posamično, zato pred kamerami ne bo velike božične večerje, ne bo dotikov, objemov, poljubov … Bo pa veliko prijaznih misli, lepih pogledov, nasmehov, prijetne božične glasbe. Gotovo bo to božič, ki ga ne bomo pozabili, in veseli bodo, če se bodo gledalci čez leta spomnili, da so tisti božič nesrečnega leta 2020 preživeli tudi v družbi TV Slovenija.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta