Brnik bogatejši za španskega letalskega prevoznika Iberio. Kako pogosto je mogoče leteti v Madrid?

03.08.2021 07:24
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Španska letalska družba bo z Brnika letela na mednarodno letališče Barajas, največje letališče v Španiji, ki se nahaja na obrobju Madrida, kakšnih 12 kilometrov od mestnega središča.
Reuters
Španska letalska družba bo z Brnika letela na mednarodno letališče Barajas, največje letališče v Španiji, ki se nahaja na obrobju Madrida, kakšnih 12 kilometrov od mestnega središča.
Reuters

Na ljubljanskem letališču so pozdravili prvi let prevoznika Iberia iz Madrida. Prvo letalo španske Iberie je na Letališču Jožeta Pučnika Ljubljana pristalo celih 20 minut prej, kot je bilo načrtovano, že ob 19.04, kmalu za tem pa je bil airbus A320-200 neo deležen vodnega krsta in krajše slovesnosti s simboličnim prerezom traku, kot je to običaj ob vzpostavitvi nove letalske povezave. Iberia bo Brnik z Madridom povezovala dvakrat tedensko, ob ponedeljkih in petkih. Španska letalska družba bo letela na mednarodno letališče Barajas, ki je največje letališče v Španiji in se nahaja na obrobju Madrida, kakšnih 12 kilometrov od mestnega središča.

Janez Krašnja, vodja letaliških storitev pri Fraportu Slovenija je ob prihodu novega prevoznika povedal, da je španski trg zanimiv s turističnega in gospodarskega vidika, v smislu  povezljivosti za slovenske potnike pa leti v Madrid predstavljajo tudi pridobitev za potovanja naprej v Latinsko Ameriko, saj ima španski prevoznik tja vzpostavljeno močno mrežo povezav. "Kljub majhnemu številu letov, ki jih bodo ponudili v letošnjem poletnem voznem redu, pričakujemo, da se bodo vrnili prihodnjo poletno sezono z obsežnejšim voznim redom. Vsekakor je nova povezava v teh izjemno zahtevnih okoliščinah zaradi pandemije Covid-19 pokazatelj, da Slovenija ostaja privlačen trg za letalski promet." 

Fraport Slovenija

Lete v temperamentno špansko prestolnico bo Iberia ponujala v avgustu, vsak ponedeljek in petek, opravljali jih bodo s 180-sedežnim letalom Airbus A320. Aljoša Ota, vodja predstavništva Slovenske turistične organizacije (STO) v Italiji pa je v imenu STO dejal: "Pandemija Covid-19 je najbolj prizadela prav letalski promet, zato je v tem izjemno zahtevnem obdobju vzpostavitev novih letalskih povezav za povezljivost Slovenije s svetom in zagon slovenskega turizma še kako pomembna."

Kam je mogoče leteti iz ljubljanskega letališča?

Na ljubljanskem letališču trenutno redne potniške lete ponujajo Aeroflot, trikrat tedensko v Moskvo; Air France, enkrat dnevno v Pariz; Air Montenegro, dvakrat tedensko v Tivat; Air Serbia, sedemkrat tedensko v Beograd; Brussels Airlines, trikrat tedensko v Bruselj; Israir, enkrat tedensko v Tel Aviv; LOT Polish, šestkrat tedensko v Varšavo; Lufthansa, trikrat dnevno v Frankfurt; SunExpress, enkrat tedensko v Antalyo; Swiss International Airlines, petkrat tedensko v Zürich; Transavia, trikrat tedensko v Amsterdam; Turkish Airlines, petkrat tedensko v Carigrad, Wizz, dvakrat tedensko v Bruselj.

Fraport Slovenija v letošnji poletni sezoni napoveduje še več povezav. British Airways naj bi od 8. avgusta dalje petkrat tedensko letel na Heathrow, EasyJet obljublja tri tedenske lete na Gatwick od 8. septembra dalje, Flydubai pa tri tedenske lete v Dubaj od 24. septembra naprej. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta