Direktor UKC Maribor Vojko Flis: "Stanje je resno"

Andreja Kutin Lednik
14.09.2020 18:00

Da se je zaradi relativno dobrega izida prvega vala epidemije ustvaril lažni občutek varnosti, opozarja Flis. Prišlo je tudi do prenosa okužbe z bolnika na zdravstveno osebje.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Sašo Bizjak

Že od petka naprej se v UKC Maribor soočajo s skokovitim porastom koronavirusnih bolnikov. Čez vikend sta bila iz UKC Maribor premeščena dva bolnika, ki potrebujeta intenzivno nego - eden na Golnik in drugi v Ljubljano. V bolnišnici so trije intenzivni oddelki (kirurški, interni in covid), a glavna težava niso oprema ali postelje, primanjkuje ljudi, ki so usposobljeni za delo v zelo specifični veji medicine. Direktor UKC Maribor Vojko Flis v jutrišnjem intervjuju pojasni, zakaj so v UKC Maribor "le" tri covid intenzivne postelje, kje so težave in kje rešitve za preobremenjenost ustanove.
Ob že tako velikem pomanjkanju kadra, pa je v bolnišnici prišlo še do prenosa okužbe z okuženih bolnikov na zaposlene."Do prenosa okužbe z bolnika na zaposlenega je prišlo na oddelku za gastroenterologijo, kjer sta ležala dva bolnika iz doma za starostnike, ki sta bila okužena, pa nista kazala znakov covid bolezni. Prišla pa sta kot urgenten sprejem zaradi drugega bolezenskega stanja in sta seveda morala biti zdravljena. Tako je sedaj delo na kliniki za interno medicino precej ohromljeno, postaviti smo morali provizorične pregrade, razdeliti oddelek na sive, rdeče in t. i. bele cone. Nekaj zaposlenih je moralo oditi v samoizolacijo," pojasnjuje Flis
Več pa jutri v intervjuju z Vojkom Flisom v tiskani in spletni izdaji!

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta