Flisar ob 75. obletnici Elana: Od začetka kariere sem na Elanovih smučeh in bom do konca

Tina Recek Tina Recek
30.09.2020 16:30

Leon Korošec: Elan so zgradile generacije pred nami, gradili ga bomo mi in ga bodo generacije za nami

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Bojan Križaj, Leon Korošec in Filip Flisar, vsi ponosni, da so del Elanove zgodbe
Urška Drofenik

Begunjski Elan letos praznuje 75-letnico delovanja. V tem času se je uveljavil kot eden najinovativnejših podjetij v smučarskem svetu in širše. Postal je namreč svetovno znana blagovna znamka in proizvajalec ter dobavitelj izdelkov za smučanje, plovil, športne opreme ter tehnološko naprednih kompozitov. Za svoje inovacije in dosežke je prejel že več kot 300 mednarodnih nagrad.

Družba je bila ustanovljena leta 1945, danes ima skoraj 700 zaposlenih, Elanovi izdelki pa se uporabljajo v več kot 60 državah po vsem svetu. Ob jubileju je včeraj v Alpskem smučarskem muzeju Elan Leon Korošec, direktor zimske divizije in podpredsednik skupine Elan, spomnil na ključne inovacije. Med njih vsekakor sodijo karving smuči, ki so jih izumili pred 26 leti in veljajo za največjo inovacijo smučarske industrije zadnjih desetletij, pred desetimi leti so ustvarili tako imenovano tehnologijo Amphibio s prvo funkcionalno levo in desno smučko na tržišču, tretja inovacija pa so zložljive smuči, ki je mogoče zložiti v 20 sekundah na skupno dolžino pod en meter, kar močno olajša njihovo prenašanje.

"Smučanje v vsem svojem času, kar ga poznamo in doživljamo, se je razvilo v mnogo oblik. Razvijajo se nove discipline, njihova skupna rdeča nit pa je enkratna izkušnja v objemu gora, sonca, snega. Tu nastajajo neizbrisni spomini, doživetja s prijatelji in družino. Na teh občutkih gradimo in to je tudi naše poslanstvo. Verjamemo, da se v vsakomer skriva dober smučar," je izpostavil Korošec in dodal, da so zelo ponosni na svojo zgodovino, "ampak ne moremo biti kustosi zgodovine, temveč menedžerji." Govorec je omenil še dva ključna stebra podjetja. Prvi je blagovna znamka, ki se napaja iz vsega ustvarjenega in prinaša prepričljivost, kakovost in zaupanje. Kot drugega pa je izpostavil zaposlene. "Stroji, stavbe, vse to se postara, je zamenljivo. Elan pa so zgradile generacije pred nami, gradili ga bomo mi in ga bodo generacije za nami. Zato je današnji dan tudi poklon našim zaposlenim."

Nekoč vrhunski športnik Bojan Križaj je prav tako izrazil zadovoljstvo oziroma ponos, da je lahko zdaj del Elanove zgodbe kot ambasador in to ob boku najboljšega smučarja vseh časov Ingemarja Stenmarka, s katerim pomagata pri razvoju novih produktov ter prepoznavnosti blagovne znamke doma in v svetu.

Tudi aktualni reprezentant v smučarskem krosu Filip Flisar ni skrival zadovoljstva, da sodeluje z Elanom. "Od začetka kariere sem na Elanovih smučeh in bom do konca. Elan je odprta firma za razne stvari, znala mi je prisluhniti, včasih tudi norim idejam, ki so se na koncu izkazale za dobre," je dejal Flisar.

V prihajajoči sezoni pri Elanu verjamejo, da bo smučanje ne le tradicionalna zimska aktivnost, kot jo poznamo že desetletja, ampak bo pomemben del preživljanja časa na prostem.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta