(FOTO) Bo sredi Portoroža zrasel velikanski trgovski center?

Jan Klokočovnik
03.07.2024 09:38

Iz gradiva, ki je bilo priloženo današnji občinski seji, je razvidno, da bo trgovsko-poslovni center s podzemno garažo v višino segal kar 22,4 metra, kar je približno toliko kot sosednji hotel Kempinski Palace.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Takole naj bi izgledal trgovsko-poslovni center v centru Portoroža.
Primorske Novice

Piranske občinske svetnike danes čaka pomembna odločitev, do sokrajanov imajo veliko odgovornost. Na seji občinskega sveta bodo namreč odločali tudi o usodi parkirišča Kaštel v središču Portoroža, kjer družba Putro, ki je v lasti ruske državljanke Ekaterine Solomentsove, želi graditi obsežen trgovsko-poslovni center.

Če bodo občinski svetniki danes potrdili tretjo točko dnevnega reda oziroma predlog ureditve premoženjskopravnih razmerij z družbo Putro, dopolnitev letnega načrta prodaje, izvzem iz javnega dobra in potrditev pravnega posla, bo družba še korak bližje k realizaciji objekta, ki bo najbrž za vselej spremenil veduto Portoroža.

Portorož.
Primožič/fpa

Iz gradiva, ki je bilo priloženo današnji občinski seji, je razvidno, da bo trgovsko-poslovni center s podzemno garažo v višino segal kar 22,4 metra, kar je približno toliko kot sosednji hotel Kempinski Palace. V centru naj bi bile trgovine in poslovni prostori, na vrhu pa bodo stanovanja za petičneže, za katera pa lahko sklepamo, da ne bodo ravno poceni. Ruska državljanka, ki je tudi lastnica parkirišča, je sicer v sodnem sporu z občino Piran, ker s svojo nepremičnino ne more svobodno razpolagati. Zanimivo pa je, da je njen pravnik zastopnik v tožbi Franci Matoz, ki ga je piranski župan Andrej Korenika nedavno najel kot zunanjega strokovnjaka pri pripravi treh odlokov z dnevnega reda 15. redne občinske seje, med drugim predlog odloka o občinskem podrobnem prostorskem načrtu Ob Belokriški.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta