(FOTO in VIDEO) Protest? Pred parlamentom krožilo večje število glasnih kolesarjev

M.R.
24.04.2020 19:46
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Kolesarji pred parlamentom v Ljubljani
B.p.

Danes ob 19. uri se je na Trgu republike pred parlamentom zbralo večje število kolesarjev. Nekateri so imeli na kolo privezane tudi predmete, ki so glasno rožljali. Gre očitno za t.i. protest na kolesih. Na družbenem omrežju Facebook je namreč zaokrožili sporočilo, da se Protest z balkonov seli na kolesa. 
"Zberi ekipo in se podaj na ulice - morda nimamo za golf in tenis, niti svojih vikendov in jadrnic, vendar to še ne pomeni, da bomo sedeli doma," piše v sporočilu. "Cinglajmo, izdelajmo ropotala in uporniške zastavice zataknimo za kolo ter naredimo krog ali dva po mestu - in morda se okoli 19h srečamo v centrih mest," se nadaljuje. 
V sporočilu tudi piše, da vlada pod krinko boja proti virusu uvaja izredne razmere in vsakodnevno krati svoboščine. "Ko smo končno dočakali prve omilitvene ukrepe, vidimo, da te osvobajajo zgolj elite na golf igriščih, ne pa tudi vseh, ki še vedno delamo v tovarnah, pisarnah, trgovinah ... Mi pač ne igramo golfa," so zapisali. 
Kot je razvidno tudi iz spodnjih posnetkov, se je na trgu pred parlamentom zbralo večje število kolesarjev.
{twitter}https://twitter.com/Soba404/status/1253734090701971457{/twitter}
{twitter}https://twitter.com/Soba404/status/1253730596989345794{/twitter}

B.p.
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta