(FOTO in VIDEO) Slovenijo popoldne zajela neurja, z mariborskega letališča poletelo letalo za obrambo pred točo

Gr. G., STA, Va, J.D.
23.06.2023 15:45

Ponoči bodo padavine povsod ponehale. Kakšen vikend nas čaka?

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Sašo Bizjak

Napovedi meteorologov so se uresničile, ponekod po državi se že pojavljajo nevihte, tudi s točo.

Močan dež in toča na nekaterih cestah ovirata promet. Ob tem veljajo splošna navodila, naj vozniki ne ustavljajo v predorih in pod podvozi. A tudi tokrat so nekateri gluhi za to.

Agencija RS za okolje (Arso) je namreč opozorila, da bo danes velika toplotna obremenitev predvsem na jugovzhodu države. Slovenijo bo popoldne in zvečer prešla hladna fronta, ob tem pa bodo možna krajevna neurja. Dež s točo v velikosti lešnika je že pospremil voznike na dolenjski avtocesti med Ljubljano in Grosupljem, o nevihtah s točo ljudje javljajo tudi na portal neurje.si. Sredi popoldneva je močnejši dež zajel tudi Štajersko. Obramba pred točo je bila aktivna, letalo je z mariborskega letališča poletelo razbijat oblake ob 15:45.  

Obramba pred točo 23. junija 2023. 
Flightradar24.com

Na Koroškem so po poročanju centra za obveščanje gasilci posredovali v Otiškem vrhu v občini Dravograd in na Prevaljah, kjer je poplavljalo kleti. Ravenski poklicni gasilci so izčrpali vodo iz jaška industrijskega objekta, narasli potok pa ogroža stanovanjsko hišo v Tolstem vrhu. Na območju od Tolstega vrha proti Zelenbregu so na terenu tudi delavci ravenskega komunalnega podjetja. 

Podrta drevesa so ovirala promet na relaciji Vuhred - hidroelektrarna Vuhred in na cesti na prelaz Radelj. Vse ovire so odstranili dežurni delavci upravljalcev cest.

Trboveljski gasilci so posredovali v Gabrskem, kjer je toča poškodovala streho stanovanjske hiše.

Tudi zvečer so ob nevihtah ponekod še možna krajevna neurja, ponoči pa bodo padavine povsod ponehale. Pihal bo veter severnih smeri, na Primorskem burja, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

V soboto bo na Primorskem precej jasno, pihala bo šibka do zmerna burja. Drugod bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo, pihal bo severovzhodni veter. Najnižje jutranje temperature bodo od 12 do 18, najvišje dnevne od 23 do 27, na Primorskem do 30 stopinj Celzija.

V nedeljo in ponedeljek bo pretežno jasno, a brez izrazite vročine.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta