(FOTO) Ni šlo le za druženje na golfu, Janez Janša naj bi se v družbi Boža Dimnika vozil tudi z jahto Andreja Marčiča

Miha Raičevič
13.09.2021 22:54
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Janez Janša na Marčičevi jahti avgusta 2016
Pop Tv

V oddaji 24UR ZVEČER na Pop TV so sinoči objavili fotografije, ki prikazujejo druženje premierja Janeza Janše z lobistom Božom Dimnikom ter podjetnikom Andrejem Marčičem

Znano je, da je trojica že večkrat igrala golf na Mavriciju, česar ne zanikajo, zdaj pa so na omenjenem portalu objavili še fotografije, ki razkrivajo, da je bil Janša z Dimnikom tudi na Marčičevi jahti avgusta 2016. Takrat je bil Janša opozicijski poslanec.

Marčič je sicer lastnik podjetja Marand, ki je z državnimi podjetji ustvarilo več kot 100 milijonov evrov prihodkov v zadnjih 20 letih. V ta znesek niso všteti posli s podjetji, ki so v solasti države. 

Janez Janša na jahti avgusta 2016
Pop Tv

V času sedanje Janševe vlade pa je drugo Marčičevo podjetje Integralis z državnimi posli zaslužilo dobrih 8,5 milijona evrov, od tega dobro polovico prek povezanega podjetja Think It. Za dobrih 1,3 milijona evrov je jeseni lani dobilo posle pri generalnem sekretariatu vlade, ki ga je takrat vodil Božo Predalič. Ta je v državnem zboru na seji komisije za nadzor javnih financ konec avgusta že pojasnjeval te posle. Šlo je za nakup nove tehnične opreme, ker da je bila obstoječa v slabem stanju in da je bilo treba zamenjati strežnike. A kot so poročali na portalu Necenzurirano, so imeli prijavitelji na razpis le 48 ur časa.

Na to zasedanje komisije sta bila vabljena tudi Janša in Marčič, a se nihče od njiju seje ni udeležil. Marčič je v opravičilu zapisal, da je res z Janšo nekajkrat igral golf in da je bilo "srečanje z Janšo posebej zanimivo", je poročal spletni portal Necenzurirano, na katerem so že pred tem poročali, da je bil v Marčičevem podjetju med letoma 2007 in 2014 zaposlen tudi Janšev sin Žan.

Janez Janša in Božo Dimnik na jahti 
Pop Tv

Brecelj: V zdravstvu je samo biznis

V oddaji je to razkritje komentiral tudi zdravnik Erik Brecelj, ki je že pred leti opozarjal na korupcijo v zdravstvu. Povedal je, da je podjetje Marand poslovalo tudi z ljubljanskim onkološkim inštitutom. Marand naj bi za inštitut gradil informacijsko bazo. Sledile so prošnje in pritožbe, naj se delo zaključi. Brecelj je dejal, da nato iz podjetja ni bilo odgovora. "Očitno si to lahko privoščijo," je še dejal. 

"V zdravstvu ni levih in desnih, ampak je samo biznis," je še povedal Brecelj in zaključil, da nobena vlada do zdaj ni želela urediti razmer v zdravstvu, saj se jim po njegovi oceni ne izplača.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta