(FOTO) Pahor, Tonin in Hojs tesno skupaj ob meji: Ali za naše politike korona-omejitve ne veljajo?

A.L., STA
15.04.2020 17:00

Predsednik republike in vrhovni poveljnik obrambnih sil Borut Pahor, minister za obrambo Matej Tonin ter minister za notranje zadeve Aleš Hojs so se ob današnjem obisku mejnega območja ob Kolpi zavzeli za podelitev izrednih pooblastil vojski na južni meji. Po srečanju v javnosti precej odmevajo tam posnete fotografije, na katerih se predsednik države, ministra in člani vojske družijo tesno skupaj, pri tem nihče ne nosi zaščitne opreme.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Policija inšpektoratu podala več kot 2600 predlogov za uvedbo prekrškovnega postopka

Sveži podatki pa medtem kažejo, da je zdravstveni inšpektorat v postopkih nadzora nad vsemi odloki vlade za zajezitev epidemije koronavirusa izrekel globe v skupnem znesku 21.400 evrov. Prek 160 glob se nanaša na kršitev prepovedi gibanja in izbiranja na javnih mestih ter površinah in prepoved gibanja izven občin. Skupna vrednost teh glob je 16.000 evrov.
Policija je sicer inšpektoratu podala več kot 2600 predlogov za uvedbo prekrškovnega postopka. Kot so pojasnili na inšpektoratu, so postopki še v teku. Zakon o nalezljivih boleznih predvideva globe od 41 do 417 evrov za fizične osebe ter od 417 do 41.729 evrov za pravne osebe.

Robert Balen
Matej Tonin meni, da v državnem načrtu manjkajo izvedbeni akti, odloki, navodila in usmeritve ter ocena potrebne zaščitne opreme za celotno državo.
Robert Balen
Robert Balen
Robert Balen
Robert Balen
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta